Coronavirus

Dues primeres morts per coronavirus al Ripollès

També hi ha 29 pacients hospitalitzats a Campdevànol i tres més a l'UCI de Girona

per Redacció , 30 de març de 2020 a les 17:10 |
L'Hospital de Campdevànol, en una imatge d'arxiu | ACN
L'Hospital de Campdevànol ha informat de les dues primeres morts per coronavirus al Ripollès. A banda de les dues víctimes mortals, amb patologies prèvies, hi ha 29 persones ingressades al centre ripollès i tres més continuen a l'UCI de l'Hospital Trueta de Girona.
 
Les dues víctimes mortals, que tenien 88 i 76 anys, estaven ingressades a l'Hospital de Campdevànol. A més, continuen a Girona les tres persones que s'hi van derivar. Finalment, s'ha donat d'alta la persona que es va traslladar a Barcelona malgrat que inicialment se l'havia qualificat de greu.


En el cas de l'Hospital de Campdevànol hi un total de 29 pacients ingressats, dels quals 24 són positius per Covid-19 mentre que cinc estan pendents dels resultats. Fonts del centre hospitalari han explicat que els darrers dies s'han donat quatre altes.

Comptant els pacients que es recuperen a casa, ara mateix hi ha una cinquantena de positius per coronavirus al Ripollès. Aquests casos no tenen en compte els que s'hagin pogut diagnosticar a les àrees bàsiques de salut de Ripoll-Sant Joan així com a la de Camprodon i que, per diversos motius, no hagin acabat ingressant a l'Hospital de Campdevànol.


Es dona la circumstància que el Ripollès era fins el 18 de març una de les poques comarques de Catalunya i l'única de la demarcació de Girona que encara no havia tingut cap cas confirmat de Covid-19.


 

Participació