Coronavirus

Es disparen fins a 34 els ingressos per coronavirus

30 dels pacients estan a l'Hospital de Campdevànol, tres a Girona i un a Barcelona

per Redacció , 28 de març de 2020 a les 20:45 |
Un hospital de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Georgina Albreda
El nombre d'hospitalitzats per coronavirus al Ripollès s'ha disparat i ja són un total de 34. D'aquests, 30 estan a l'Hospital de Campdevànol -sis més que ahir-, tres continuen a la unitat de cures intensives (UCI) de l'Hospital Trueta de Girona mentre que un altre pacient en estat greu ha estat traslladat avui a Barcelona.

El nombre total de casos positius diagnosticats per l'Hospital de Campdevànol i l'àrea bàsica de salut Ribes-Campdevànol també ha augmentat significativament, passant en 24 hores de 26 a 33. D'aquests, set són professionals sanitaris.


A més, vuit dels pacients ingressats a l'Hospital de Campdevànol estan pendents de confirmar que tenen la Covid-19. Per altra banda, 7 persones estan aïllades a casa per tenir símptomes lleus.
 
Aquests casos no tenen en compte els que s'hagin pogut diagnosticar a les àrees bàsiques de salut de Ripoll-Sant Joan així com a la de Camprodon i que, per diversos motius, no hagin acabat ingressant a l'Hospital de Campdevànol.


Es dona la circumstància que el Ripollès era fins el 18 de març una de les poques comarques de Catalunya i l'única de la demarcació de Girona que encara no havia tingut cap cas confirmat de Covid-19.


 

Participació