coronavirus

L'Hospital de Campdevànol rep les primeres pantalles facials elaborades per empreses del Ripollès

Des de la UIER, que coordina els treballs, es preveuen enllestir-ne 350 a finals de setmana

per NacióDigital , 26 de març de 2020 a les 12:02 |
Les caretes ja són a l'Hospital de Campdevànol | Hospital de Campdevànol
La crida per aconseguir material de protecció per al coronavirus també ha arribat al Ripollès. Empreses, institucions i voluntaris de la comarca s'han unit per elaborar pantalles facials i distribuir-les a personal sanitari, comerços i funeràries. Sota la coordinació de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER), els treballs han començat a bon ritme i es preveu que a finals de setmana ja se n'hagin fabricat unes 350.

Les primeres caretes s'han destinat a l'hospital comarcal de Campdevànol, on ja han arribat aquest dimecres, i residències geriàtriques i també se'n distribuiran a comerços i funeràries perquè el personal estigui protegit. L'hospital ja ha agraït la iniciativa que "ajudarà a evitar el contacte directe amb possibles pacients de coronavirus". Sota la coordinació de la UIER, hi ha institucions com els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon, la Fundació Eduard Soler, l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, l'Hospital de Campdevànol i la Fundació MAP. I entre les empreses participants, hi ha Sodeca, Imprempta Maideu, Nacex, Ca la Conxita Merceria, Surroca Dental, Quelaia, ORT Disseny, Toldos Caballol i Solter.

El gerent de la UIER, Josep Pascal, diu que la resposta de la crida que van fer la setmana passada ha estat "espectacular" i les empreses s'han ofert a participar en el procés en funció de les seves possibilitats. Algunes imprimeixen en 3D, d'altres tallen el material, altres posen la pantalla, entre d'altres actuacions. També compten amb algun voluntari que treballa des de casa.


Han dissenyat dos models de pantalla, una de més senzilla i una altra per a aquells que les han de dur més hores de treball. Segons Pascal, s'ha simplificat el disseny per poder tenir un nivell de producció més alt i en un d'ells s'ha incorporat una esponja al front perquè sigui més còmode.

Si tot va sobre el previst, preveuen que a finals de setmana ja n'hagin elaborat unes 350. "Al Ripollès, s'hi ens hi posem tots, som capaços d'aconseguir tot allò que ens faci falta" conclou amb satisfacció.

 

 

Participació