VÍDEO L'institut de Ripoll fabrica pantalles protectores facials amb impressores 3D

El material es destinarà al personal sanitari del Ripollès i de les comarques gironines

NacióDigital
25 de març del 2020
Actualitzat a la 13:01h

L’institut Abat Oliba de Ripoll ha començat a fabricar peces de pantalles protectores facials destinades al personal sanitari del Ripollès i d'arreu de les comarques gironines. El model que es fabrica està validat pel sistema sanitari i pensats també per anar a la UCI.

Es tracta d'unes viseres elaborades a partir de la iniciativa de treball conjunt d'un grup de les comarques de Girona on ja hi ha cap a 400 persones fabricant material amb impressores 3D.

Actualment es treballa amb les dues impressores 3D de l'institut de Ripoll i a partir d’avui l'institut de Camprodon aportarà una altra impressora. 

La dificultat que presenta aquesta fabricació és, primer de tot, equilibrar les màquines. Amb això hi està treballant l'equip del departament de tecnologia del centre educatiu.   

L'altra dificultat és el preu del material. Per aquest motiu, a iniciativa d'un grup de professors del centre s'ha començat una recollida de diners per la compra d'aquest de metacrilat pla.

Quan se n'ha fabricat una quantitat determinada, s'omple un formulari i es venen a buscar, s'acaben de muntar els equips i el Catsalut els distribueixen pels centres sanitaris en funció de les necessitats.