coronavirus

Les gairebé 500 persones grans que viuen soles a Ripoll tenen les necessitats cobertes

L'Ajuntament, Protecció Civil i Creu Roja han contactat telefònicament amb aquest col·lectiu de risc

per NacióDigital , 25 de març de 2020 a les 12:28 |
Atesa la declaració de l’estat d’alarma a tot el territori per motiu de la pandèmia del Covid-19, i les mesures preses per evitar la propagació del virus, una de les majors preocupacions per l’Ajuntament de Ripoll, el Consorci de Benestar (CBS) i les entitats socials del municipi són les persones grans que viuen soles.


Davant aquesta situació, la primera mesura d’urgència que s’ha aplicat ha estat la de trucar a totes les persones majors de 65 anys que viuen soles, que actualment i segons les dades del padró són 635. Les trucades, realitzades per persones voluntàries de la Creu Roja, de Protecció Civil i del Servei Bon Dia de l’Ajuntament, han permès constatar que, de les 490 que han contestat, tenen els serveis bàsics coberts, sigui per un familiar, un veí, un servei privat, una entitat social o pel mateix Consorci de Benestar. Només en tres casos s’ha fet un servei de compra de medicaments.

Les trucades han estat molt ben rebudes i, segons el voluntariat que les ha realitzat, han ajudat per tranquil·litzar, acompanyar i sobretot recordar que no es surti de casa. També s’ha proporcionat el telèfon d’urgències socials (97 271 58 39) que ha activat el CBS i el de la Policia Municipal.

 

 

Participació