Terra de Remences determinarà el futur de la 23a edició el mes d'abril

El Club Ciclista Bas, que organitza la històrica marxa cicloturista, obsequia els 3.000 inscrits a la prova amb un pla de preparació física gratuït que es pot fer a casa

NacióGarrotxa
20 de març del 2020
Actualitzat a les 12:11h
Terra de Remences té la cita el 10 de maig vinent.
Terra de Remences té la cita el 10 de maig vinent. | @terraderemences.
El Club Ciclista Bas (CCBAS), organitzador de la històrica marxa cicloturista Terra de Remences, que recorrer la Garrotxa, Osona i el Ripollès, ha acordat concretar el futur de la 23a edició d’aquesta prova esportiva –prevista el 10 de maig d'enguany– a mitjan mes d’abril, un cop passades les festes de Setmana Santa.

Aquesta és la decisió a la qual ha arribat de forma cohesionada i conjunta l’equip directiu del club garrotxí després de les diverses reunions a distància que han mantingut arran de la crisi derivada pel coronavirus Covid-19, així com les previsions i mesures de prevenció del virus de les administracions sanitàries i governamentals de la Generalitat i de l'Estat.

“Passada la Setmana Santa creiem que podrem disposar de més informació i, al mateix temps, podrem veure si logísticament, en menys d’un mes, és viable i possible la celebració d’aquesta edició”, assegura Toni Fité, màxim coordinador de la prova esportiva.
 

El CCBas obsequia els inscrits amb un pla d’entrenament específic de 8 setmanes. Foto: @terraderemences.


Pla d’entrenament físic gratuït per a fer a casa

No obstant això, durant aquests dies de confinament, des del Club Ciclista Bas i Terra de Remences han volgut acompanyar als 3.000 inscrits a la prova obsequiant-los amb un pla de preparació física gratuït elaborat especialment per poder-lo realitzar a casa.

Conjuntament amb un dels col·laboradors i patrocinadors de la marxa, Codinach Coach, s’ha elaborat un pla d’entrenament específic de 8 setmanes perquè els amants del ciclisme i el cicloturisme puguin mantenir el ritme i preparar-se per a la prova.

El pla té en consideració les característiques i especificitats del recorregut de Terra de Remences i s’ha repartit a través de correu electrònic entre els participants inscrits fins ara a la marxa.

“Cada acció compta i, ara, la prioritat ha de ser la de protegir-nos entre tots i totes per, així, poder protegir a tothom”, detalla el president del CCBAS, Daniel Bosch. El pla de preparació física va acompanyat d’un seguit d’instruccions per a la seva realització. Tal com s’hi detalla, per a qualsevol incidència o qüestió els inscrits poden contactar l’organització de Terra de Remences a través del correu electrònic oficina@terraderemences.cat o trucant al 972 69 10 25.

Sobre Terra de Remences

Terra de Remences és sinònim de territori, repte i solidaritat. Fundada el 1998 pel Club Ciclista Bas, és la prova esportiva solidària més multitudinària de La Garrotxa i la segona marxa per volum de participants de tot l’Estat. Anualment, més de 3.000 esportistes recorren aquesta marxa cicloturista de 175 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell acumulat.

El seu itinerari és immillorable; ressegueix alguns dels entorns més privilegiats de La Garrotxa, el Ripollès i Osona. Al mateix temps, la solidaritat també hi juga un paper clau. Més de 500 voluntaris hi donen suport i part de la recaptació recollida es destina a entitats sense ànim de lucre de la zona com l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch o Càritas.

Pionera a Catalunya, és inclosa a la Union Cycliste Internacionale (UCI) i a la Real Federación Española de Ciclismo i, any rere any, compta amb la col·laboració de més de 140 empreses de la zona. Un suport que encapçala la firma Energy Tools, patrocinadora oficial de la marxa.

Més enllà de les xifres, al llarg de les seves dues dècades d’història la prova s’ha consolidat al calendari del món cicloturista erigint-se com el millor homenatge a la resistència i l’esperit lluitador de les Revoltes Remences.