Coronavirus

El primer cas de coronavirus al Ripollès és un treballador de l'hospital que no viu a la comarca

L'afectat està aïllat al seu domicili i no ha tingut contacte amb l'Hospital de Campdevànol

per Redacció , 19 de març de 2020 a les 08:09 |
Personal investigador sobre coronavirus | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El coronavirus ja ha arribat oficialment al Ripollès. Aquest dimecres, 18 de març, s'ha confirmat el primer cas. Ho ha anunciat a les xarxes socials Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal, a través d'una piulada que també han difós la institució que presideix així com l'Hospital de Campdevànol.
 


Uns minuts més tard, l'Hospital de Campdevànol ha fet alguns aclariments del cas en una nota de premsa: "Es tracta d’un professional sanitari que treballa al centre però que viu fora de la comarca i que, amb tota probabilitat es tracta d’un cas importat. El professional afectat es troba en aïllament domiciliari i no ha tingut contacte amb l’Hospital de Campdevànol".

I afegeix la nota: "D’altra banda, des de l’Hospital de Campdevànol i l’Àrea Bàsica de Ribes de Freser volem agrair el comportament de la població del Ripollès en general, ja que s’estan autoregulant de manera molt correcta l’accés als serveis sanitaris. Això ajuda a no tenir cap situació de col·lapse en els nostres serveis. Per últim, agrair també el sobreesforç i implicació de tots els treballadors i treballadores de l’Hospital i l’ABS en uns moments de tanta complexitat".


Es dona la circumstància que el Ripollès és una de les poques comarques de Catalunya i l'única de la demarcació de Girona que encara no havia tingut cap cas confirmat de covid-19.

A Osona, per la seva banda, ahir es va confirmar la primera víctima mortal per aquesta malaltia -i se n'investiguen dues més- que ja ha provocat 55 morts al conjunt de Catalunya i uns 2.700 infectats. 

Participació