El Ripollès, aturat pel coronavirus

El Consell Comarcal i ajuntaments suspenen els serveis i les activitats als equipaments municipals

El Museu etnogràfic de Ripoll, tancat
El Museu etnogràfic de Ripoll, tancat | Viquipèdia
NacióDigital
13 de març del 2020
Actualitzat el 14 de març a les 22:59h
En el marc de les mesures de prevenció del contagi del coronavirus, el Consell Comarcal del Ripollès ha decidit suspendre la prestació de part dels seus serveis. La decisió s’ha pres a partir de l’activació, per part de la Generalitat de Catalunya, de la fase d’emergència 1 del pla Procicat i arran de les recomanacions dels especialistes.

D’entrada, i a resultes del tancament a partir d'avui de tots els centres d’ensenyament del país, queda suspès el servei de transport escolar així com el servei de menjador escolar. Paral·lelament, l’Escola comarcal de música del Ripollès també cessarà l’activitat.

Pel que fa als serveis de Joventut del Ripollès, també suspenen tota l’activitat prevista per als propers dies. De la mateixa manera, la seva seu, ubicada al casal de joves El Galliner tanca l’atenció al públic.

En la mateixa línia, el Refugi d’animals del Ripollès suspèn, a partir d'aquest divendres, l’atenció de visites d’adopció. Les instal·lacions també estaran tancades per als voluntaris de l’equipament. Malgrat això, l’equip de cuidadores seguirà tenint cura dels animals allotjats.

Tot tancat

D'altre banda, la majoria dels ajuntaments del Ripollès també han pres mesures per evitar la propagació del virus. És el cas de Ripoll, on s'ha suspès el mercat setmanal i la Fira de les 40 hores, i s'han tancat establiments com la biblioteca, el Museu Etnogràfic, l'Oficina de Turisme, la piscina i els pavellons esportius. 

En d'altres localitats, com Camprodon, s'han suspès les activitats a tots els equipaments municipals com la llar d'infants o el centre de dia. A més, es restringeixen les visites al geriàtric, entre d'altres mesures. 

A Campdevànol, l'Ajuntament també ha tancat el casal, la biblioteca, la llar d'infants, la sala Diagona, el centre cívic i el pavelló.