Ripoll suspèn la Fira de les 40 hores i el mercat setmanal i tanca el Museu Etnogràfic pel coronavirus

També es tanquen la biblioteca, la piscina i els pavellons esportius

 Fira de les 40 Hores de Ripoll
Fira de les 40 Hores de Ripoll | NR
NacióDigital
13 de març del 2020
Actualitzat a les 12:55h
L'Ajuntament de Ripoll ha suspès la Fira de les 40 hores (que se celebrava a finals de mes), el mercat setmanal dels dissabtes i dimecres i ha tancat el Museu Etnogràfic, la biblioteca i l'Oficina de Turisme fins al 30 de març pel coronavirus. Les mesures per frenar contagis de la covid-19 també han portat a tancar la piscina, els pavellons esportius, el casal cívic Eudald Graells, el de joves i el Teatre Cinema Comtal.

En un comunicat, el consistori demana "calma i prudència" a la ciutadania, "ja que ni a Ripoll ni a comarca" s'ha detectat "cap cas de coronavirus". També diu als ripollesos que segueixin els canals oficials "i no difonguin informacions falses o no contrastades".

Aquest dijous l'Ajuntament de Ripoll ha reunit la Junta Local de Sanitat, extraordinària i ampliada, per acordar les mesures preventives i de protecció davant el coronavirus. Després d'avaluar la situació, i seguint les instruccions del Govern i les directrius del Departament de Salut, el consistori ha decidit tancar equipaments municipals.

A partir d'aquest divendres i durant setze dies, fins al diumenge 29 de març, s'ha decidit tancar la piscina, els pavellons poliesportius, el camp de futbol, el gimnàs de l'Avellaneda i les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès (CTER). Els clubs esportius, seguint les indicacions de la Secretaria General de l'Esport, també han aturat l'activitat fins a nou avís.

El tancament també afecta el casal de joves El Galliner, el Teatre Cinema Comtal, el casal cívic Eudald Graells i el Punt Òmnia (ubicat en aquest espai), la biblioteca municipal Lambert Mata, el Museu Etnogràfic i l'Oficina de Turisme. També s'anul·len durant aquests setze dies els cursos artístics i de teatre, els tallers del Pla Educatiu d'Entorn i els balls setmanals del diumenge.

La fira, suspesa

D'altra banda, se suspèn la Fira de les 40 hores prevista per al darrer cap de setmana de març (del 27 al 29). "La decisió s'ha pres després que la Generalitat hagi obligat a ajornar o suspendre tots els esdeveniments amb un aforament de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats", informa el consistori. En paral·lel, durant dues setmanes també es deixarà de fer el mercat dels dissabtes i dimecres i totes les activitats previstes en els espais municipals i/o a la via pública .

Des de l'Ajuntament de Ripoll també s'estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir "al màxim" la prestació de la resta de serveis municipals i la salut de les persones usuàries i treballadores municipals. Es recomana l'ús de tecnologies de la comunicació com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges fora del municipi.

D'entrada les mesures es prenen per un termini de setze dies. Però en el marc de la reunió mantinguda aquest dijous, també s'ha creat una junta permanent de Salut que anirà valorant la situació segons l'evolució del coronavirus, podent prorrogar o modificar alguna de les mesures preses.

L'Ajuntament de Ripoll demana a la ciutadania "calma i prudència", perquè ni al municipi ni a la comarca s'ha detectat "cap cas de coronavirus". Insisteix als ripollesos que segueixin la informació dels canals oficials i que no se'n difonguin de falses o no contrastades.