Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses inicia la reforma de la masia de Sant Antoni

Les obres tindran un cost de 900.000 euros

per Redacció, 11 de març de 2020 a les 13:54 |
Un operari, treballant a la masia | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana ha començat una nova fase del projecte de rehabilitació de la casa ermita de Sant Antoni, amb un cost de 900.000 euros. El seu objectiu és dur a terme els acabats interiors i instal·lacions necessàries, entre elles el sistema de calefacció amb biomassa. S’espera que aquesta fase s’enllaci amb els treballs de col·locació de l’equipament i l’adequació final per oferir serveis d’allotjament i restauració.

El procés per rehabilitar aquest immoble emblemàtic es van iniciar-se el 2014, amb una primera actuació que va permetre la consolidació i conservació de l’estructura, i aturar-ne el deteriorament, i que va tenir un cost de 358.000 euros. Tres anys més tard, el 2017, es va reformar l’edifici i es va fer una nova construcció de 600 metres quadrats que es va fer darrere de la construcció original per tal que el conjunt mantingués el seu protagonisme característic al cim de muntanya.

 

La masia de Sant Antoni, en aquests moments. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses


Aquest nou espai acollirà l’entrada al vestíbul i la recepció de la casa, a més d’una sala polivalent. En la primera planta d’aquest annex i en futures actuacions, també s’hi ubicaran algunes de les habitacions del futur allotjament. Aquesta segona fase va tenir un cost de mig milió d’euros.


La masia de Sant Antoni, immoble sobre el qual s’intervé, es va construir al segle XVIII i va tenir ús de casa de pagès fins a mitjans del segle passat. Fou en aquesta època quan es va convertir en un restaurant i fonda. Es tractava d’un espai molt popular, que acollia multitud de veïns i persones vingudes d’altres indrets atretes per la cuina casolana que s’hi oferia, sobretot els caps de setmana.

El negoci va haver de tancar l’any 1997 a instàncies del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest projecte es busca la recuperació d’un espai emblemàtic, a la vegada que es potencia l’oferta de restauració i hotelera del municipi a l’entorn natural i lligada al patrimoni històric.

 

La masia de Sant Antoni, per dins. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

 

Participació