L'Hospital de Campdevànol i Montserrat Pujolar, guardonades amb la Creu de Sant Jordi

El Govern aprova concedir la distinció a 30 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya

Quiròfan de l'Hospital de Campdevànol
Quiròfan de l'Hospital de Campdevànol | ACN
NacióDigital
10 de març del 2020
Actualitzat el 11 de març a les 14:37h
El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els guardonats destaquen els pares de Guillem Agulló, Carme Salvador i Guillem Agulló, pel seu compromís amb la lluita antifeixista i contra el creixement de l'extrema dreta després de la mort del seu fill a mans d'un militant neonazi el 1993.

La Fundació Privada Hospital de Campdevànol ha estat una de les guardonades "en reconeixement al servei assistencial i a l"arrelament social de pacients i de professionals de la medicina que ha dut a terme la institució durant el seu prime rsegle de vida. Per haver estat una iniciativa popular dels veïns i veïnes delmunicipi, a la qual hi ha sabut afegir el compromís amb l'excel·lència i la innovació com a hospital de proximitat". El centre celebra enguany el seu centenari.

També hi ha la ripollesa Montserrat Pujolar i Giménez, pianista i compositora de sardanes, "en reconeixement a la seva aportació com a promotora i difusora de la cultura catalana, dins i fora del país". I afegeix: "Pionera en l'art de la composició sardanística, ha reivindicat la figura de la dona compositora. És la imatge de la dona treballadora incansable que s’ha obert camí en un món d'homes. Totes les seves obres, de gran qualitat, són interpretades ininterrompudament. Ha compost música religiosa, l'himne del Mil·lenari del Monestir de Ripoll, cançons i sardanes i ha assolit un gran èxit i reconeixement tant per part d’entitats sardanistes com de multitud d’ajuntaments d’arreu del país.

Els principals guardonats

"Amb les seves accions i la seva actitud exemplar han ajudat a visualitzar la memòria de les víctimes dels crims d'odi a l'estat espanyol", diu el comunicat difós aquest dimarts després del consell executiu. 

També s'ha concedit als germans Roca, ressaltant la seva tasca en el terreny de la innovació, la formació i els projectes de responsabilitat social en àmbits com el de la gestió emocional dels recursos humans, la captació i retenció del talent professional i la incorporació de les novetats tecnològiques en el món de la cuina i la gastronomia. Com ressalta el Govern, l'elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar la paritat de gènere i la representació territorial.

Entre els guardonats hi ha la pianista i pedagoga Àngels Alabert; l'enginyer industrial Josep Amat; el pintor i escultor Miquel Barceló; l'actriu Imma Colomer; l'economista Jordi Galí; la coreògrafa Sol Picó; la dissenyadora Miriam Ponsa; el filòleg Joan Ramon Resina; l'esportista Laia Sanz; i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). 

Aquí podeu consultar tots els guardonats: 

Creus de Sant Jordi 2020 by edicio naciodigital on Scribd