La Pocatraça a la Vall de Núria es disputarà aquest diumenge

El Campionat de Catalunya Individual en prova única és puntuable per a la 36a Copa FEEC-Ferrino d’esquí de muntanya

Imatge retrsopectiva de la Pocatraça, que se celebra aquest diumenge a la Vall de Núria
Imatge retrsopectiva de la Pocatraça, que se celebra aquest diumenge a la Vall de Núria | @ceolot.
NacióGarrotxa
04 de març del 2020
Actualitzat a les 12:51h
El Centre Excursionista d'Olot (CEO) organitza aquest diumenge, 8 de març, a la Vall de Núria, la XX edició de la Pocatraça, Memorial Esteve Soler. Enguany ja serà el tercer any que es va apostar per fer el Campionat de Catalunya Individual després de disset edicions de participar en la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya per Parelles, una decisió que s'ha traduït amb l'increment en el nombre d'inscrits.

La novetat de la trenta-sisena Copa FEEC-Ferrino d'esquí de muntanya que se celebra aquest 2020 és que consta de 7 proves (5 per parelles i dos individuals) de les quals només en puntuen 5 i que, per tant, i per primera vegada, s'ajunten les proves individuals amb les de parelles, una decisió que des del CEO els sembla encertada, ja que la Pocatraça, a més de dirimir els campions individuals de Catalunya, també serà puntuable per a la copa FEEC.

A més, aquest 2020 hi ha una triple coincidència: coincideixen el centenari de la FEEC, el cinquantè aniversari del CEO i la XX edició de la Pocatraça. Des del CEO esperen que el clima canviant no es desentengui d'aquestes efemèrides i els regali un dia amb bon sol i bona neu que faci de la Pocatraça, una vegada més, la gran festa de l'skimo de les comarques gironines.

La prova constarà de tres itineraris A, B i C especialment escollits per les seves característiques alpines i de seguretat, que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin.
 

Clàudia Sabata i Martí Lázaro van guanyar el Campionat de Catalunya en la Pocatraça 2019. Foto: @FEEC.


El recorregut A, si el mal temps o les condicions de la neu no ho impedeixen, constarà de 2.100 metres de desnivell i, amb sortida des de Núria, s’enfilarà cap al coll de Finestrelles fins arribar sobre el Roc de la Maula, des d’on descendeix pel torrent del mateix nom i remunta fins el Pla dels Eugassers; segueix per la coma de l’Embut fins al coll de l’Embut i des d’aquí al Puigmal, des d’on es baixa tota la vall de Fontalba. Des d’aquí es remunta fins al cim de l’Ortigar, des d’on es descendeix cap a Núria.

El recorregut B consta de 1.800 metres de desnivell i més o menys farà al mateix que el recorregut A, traspassant el coll de l’Embut i sense pujar al Puigmal.

L’itinerari C serà la V Marxa Popular Sant Bernat, que porta aquest nom per honorar el patró dels muntanyencs i esquiadors tot aprofitant que la imatge del sant es troba dins el santuari de la Mare de Déu de Núria.

Aquesta cursa també és individual i consta de 900 metres de desnivell i, des de Núria, es puja fins al coll de l’Embut i des d’aquí es continua pujant fins el cim de l’Ortigar des d’on s’inicia el descens cap a Núria.

La Sant Bernat està pensada perquè tots els aficionats a l’esquí de muntanya puguin gaudir d’un itinerari segur, fàcil, amb talls horaris més que suficients i aeri, la qual cosa permetrà als participants gaudir d’unes magnífiques vistes de la Pocatraça amb la qual, fins i tot, es compartirà l’últim descens.

També, es pot aprofitar el cap de setmana per a fer esquí de muntanya el dissabte, visitar el santuari de Núria (posant el cap dins l’olla o no) i encendre una espelma a sant Bernat perquè empari tothom dels riscos que, a voltes, traginen les neus.

Les inscripcions s’hauran de fer des de la pàgina web de la FEEC i el preu inclourà el dinar (amanida i hamburguesa Natrus), diversos regals i els bitllets del cremallera.

Els horaris, itineraris definitius, material necessari, descomptes del cremallera per als acompanyants, reglament de la cursa i altres informacions es poden consultar a la pàgina web de la Pocatraça.