Camprodon rebrà més de 200.000 euros del Pla de Foment del Turisme

El projecte preveu l’adequació de les muralles del Castell de Camprodon per a realitzar-hi visites, o el rearbrat del Passeig Maristany, entre d'altres

Redacció
28 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:58h
L'Ajuntament de Camprodon portarà a terme diverses actuacions
L'Ajuntament de Camprodon portarà a terme diverses actuacions | Ajuntament de Camprodon
El passat divendres, 21 de febrer, va tenir lloc a Aitona una reunió de treball amb els representants de les diferents institucions que han rebut la subvenció del Pla de Foment del Turisme que atorga la Generalitat de Catalunya. Entre aquests, s’hi troba l’Ajuntament de Camprodon, de manera que Xavier Guitart, alcalde de la vila, va ser present a la jornada, que també va comptar amb la participació de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i el director general de Turisme, Octavi Bono.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Camprodon rebrà la línia de subvencions que la Generalitat de Catalunya atorga als ens locals per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme. "Camprodon podrà seguir treballant per tal d’esdevenir un municipi referent a la província de Girona en matèria de turisme, tot partint de la sostenibilitat i la qualitat", diuen des del consistori. El projecte té un cost total de 410.476.19 euros, dels quals gairebé la meitat, 205.238.10 euros, seran finançats per la Generalitat.

Tal com informa l’alcalde, “es tracta d’una notícia excel·lent, i ens hem de sentir satisfets perquè Camprodon es troba entre les vint institucions catalanes que han rebut la subvenció, entre consells comarcals, consorcis i municipis”. “L’equip de govern està molt orgullós per la feina ben feta, i aquest resultat és just, davant l’esforç que hem dedicat per obtenir l’ajut”, afegeix.

Per assolir els objectius del pla, el consistori durà a terme un seguit d’actuacions concretes per tal de construir una marca de municipi d’excel·lència als Pirineus de Girona, que promocioni els actius culturals i naturals de la vila i també aposti per l’economia circular. La iniciativa, doncs, es basa en tres eixos estratègics: primer, l’ampliació i desestacionalització de l’oferta turística; segon, l’aposta per un turisme de qualitat amb el foment de la mobilitat sostenible i, per últim, la innovació en l’oferta turística amb l’aplicació de nous models i tecnologies.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Camprodon durà a terme un seguit actuacions concretes entre els anys 2019 i el 2021:

- L’adequació de les muralles del Castell de Camprodon per a efectuar-hi visites.

- El rearbrat del Passeig Maristany i la Font Nova.

- Aparcaments a la Font Nova. Adequació de l’espai, enllumenat, aparcament d’autocaravanes i punt de recàrrega de vehicles elèctrics.

- L’adequació d’aparcaments a Rocabruna.

- La creació de la proposta de gamificació “Sentir Camprodon i la Vall durant La Retirada”, com a experiència turística altament innovadora.