El Ripollès Existeix recull 4.256 firmes contra la pèrdua de serveis sanitaris a la comarca

El manifest reclama que polítics i administracions s’involucrin en les demandes

Quiròfan de l'Hospital de Campdevànol
Quiròfan de l'Hospital de Campdevànol | Departament de Salut
Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:00h
La plataforma ciutadana El Ripollès Existeix ha recollit un total de 4.256 signatures d’un manifest on reclama mesures contra la pèrdua de serveis sanitaris a la comarca, segons informa el Diari de Girona. El document reclama Hospital de Campdevànol segueixi sent l’hospital de referència dels ripollès i rebutja que Olot passi a tenir aquest paper. També demana que polítics i administracions s’involucrin en les demandes.

Les firmes s’han recollit en farmàcies, AMPA d’escoles i directament a través de membres de la plataforma. Ara, les signatures s’han lliurat al patronat de l’hospital, els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal perquè les utilitzin per “pressionar la conselleria de Sanitat de la Generalitat”, segons explica Ramon Musach, membre  de la plataforma.

L'impulsor de la recollida, el doctor Miquel Vives, explica que “ens vam alarmar en adonar-nos que no es fan intervencions de cirurgia amb ingrés des del desembre”. També denuncia que no es creuen la versió oficial de Salut que només hi hagués cinc usuaris de la comarca que s'haguessin de traslladar per operacions a l'hospital de la Garrotxa durant els mesos de desembre i gener.