MAPA El nombre d'afectats per coronavirus arreu del món, a temps real

Un mapa interactiu detalla les afectacions d'aquest virus

Mapa que fa el seguiment mundial de l'evolució del virus
Mapa que fa el seguiment mundial de l'evolució del virus | ND
NacióDigital
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:58h
El nou any ha portat una epidèmia mundial: el coronavirus (Covid-19) amb prop de 79.000 casos confirmats arreu del planeta. Una trentena de països compten amb persones afectades, sobretot del continent asiàtic. Una informació al minut i al detall que es pot seguir en un mapa interactiu creat per investigadors de la Universitat Johns Hopkins, als Estats Units, que fa un seguiment de tots els casos de coronavirus a nivell mundial. 

El mapa interactiu no només permet veure la ubicació sinó que també inclou un comptador dels malalts per país, dels morts, i també de les persones que s'han recuperat. La majoria dels afectats estan situats a la Xina. També les més de dues mil morts que s'han produït a causa d'aquesta epidèmia, el 99% s'han concentrat al mateix país.     

Consulta aquí a temps real el mapa d'afectats pel coronavirus

A Catalunya, les afectacions s'han traduït en la cancel·lació del Mobile World Congress davant les baixes de nombroses empreses. A l'estat espanyol s'han detectat dos casos: un primer a les illes Cànaries i després de la quarantena i les proves va rebre l'alta fa uns dies, i un altre a Mallorca. 

A Europa la primera mort va arribar el passat 15 de febrer, un turista xinès ingressat a França. Una setmana després n'han arribat dues més, però a Itàlia. La diferència és que són un home de 78 anys de la regió del Vèneto i una dona de Llombardia i ja hi ha més d'un centenar d'afectats.

Tot i així, l'epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que els protocols i mesures preventives existents a Catalunya per fer-hi front són els correctes. Segons ell, cal "mantenir la calma" i vigilar el que passa allà, i assegura que les autoritats sanitàries catalanes ja estan "preparades" per si el virus afecta el sud de França o altres zones d'Espanya i finalment, amb tota probabilitat, arriba a Catalunya.