L'Hospital de Campdevànol organitza una mitja marató pel centenari

La cursa es farà el 26 d’abril i també tindrà una prova de 10 km i una caminada popular

Redacció
21 de febrer del 2020
Presentació de la cursa
Presentació de la cursa | Hospital de Campdevànol

Presentació de la cursa Foto: Hospital de Campdevànol


La Comissió Organitzadora del Centenari de l’Hospital de Campdevànol ha presentast una de les activitats més populars que es portaran a terme aquest 2020 per commemorar el primer segle de vida de la institució. Es tracta de La Centenària, una mitja marató trail running que també comptarà amb una cursa de 10 km i una caminada popular de 5 km per donar cabuda a tothom. Es farà el proper 26 d’abril al matí i les inscripcions ja estan obertes. La jornada també servirà per treure l’Hospital al carrer amb diferents activitats per donar a conèixer la seva tasca.

L’organització de la cursa ha anat a càrrec de dos estudiants del Grau d’Esports al Seminari de Vic, com a Treball Final, amb una clara intenció per part de l’Hospital de Campdevànol de donar una oportunitat als joves de la comarca. El recorregut de les tres distàncies es farà per paratges tan coneguts i bonics com el Torrent de la Cabana i totes passaran per davant de l’Hospital de Campdevànol, com a emblema de la cursa.

Les inscripcions, que ja estan obertes al web de 9hSports, estan limitades a 300 participants, però si s’omplen de pressa es podrien ampliar en 50 o 100 places més. Inclouen una samarreta tècnica dissenyada per l'ocasió, l’assegurança d'accidents, un servei de fisioterapeuta a càrrec de la UVic i els avituallaments. Per més informació es pot consultar el web de la cursa.

Durant tot el matí, a la plaça de la Mainada, hi haurà carpes amb tallers i proves mèdiques a càrrec dels professionals de l’Hospital de Campdevànol, a part d’inflables pels més petits.

Segons va explicar el gerent de l’Hospital de Campdevànol, Joan Grané, a la presentació de La Centenària, un dels objectius d’aquesta cursa és obrir el centre a la població i per aquest motiu “esperem molta participació de gent de la comarca però també de fora, en un dia que ens ha de servir per projectar l’hospital però també per promocionar hàbits de salut, com fer esport, a banda de ser una jornada plenament festiva”.