Torna la marxa cicloturista Terra de Remences per la Garrotxa, el Ripollès i Osona

Ja s'han obert les inscripcions per a la multitudinària cursa solidària del 10 de març

NacióGarrotxa
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:20h
Imatge retrospectiva del la pujada al coll de Bracons l'any passat.
Imatge retrospectiva del la pujada al coll de Bracons l'any passat. | @terraderemences.
Un any més, la marxa cicloturista Terra de Remences omplirà el pròxim 10 de maig de 2020 les carreteres de la Garrotxa, el Ripollès i Osona amb més de 3.000 ciclistes arribats des de diferents punts de Catalunya i d’Europa.

Aquesta prova solidària esportiva –que arriba a la 23a edició–,organitzada pel Club Ciclista Bas, compta amb el patrocini de l'empresa Energy Tools i és l'esdeveniment esportiu amb més participants de tota la Garrotxa. Així mateix, s'ha consolidat com una de les proves ciclistes més participades de tot l’Estat. Per això, la marxa és ja una cita i un repte indispensable per a molts esportistes amants de la naturalesa i del ciclisme.

Després del període d’inscripcions exclusives amb el carnet Amic de Remences, que es va portar a terme del 2 al 31 de gener, aquest 14 de febrer s’obren inscripcions per a poder participar en aquesta prova històrica.

Més avituallaments i serveis

La marxa arrencarà el pròxim 10 de maig del 2020 a les 8 del matí de Sant Esteve d’en Bas. Els dos recorreguts de 100 i 175 quilòmetres –1.280 i 2.600 metres de desnivell acumulat respectivament–, amb sortida i arribada en aquesta localitat garrotxina de la Vall d'en Bas, posaran a prova als esportistes amb un itinerari que travessa algunes de les rutes més espectaculars d’una vintena de municipis com Olot, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll o Manlleu, a part del costerut i respectat coll de Bracons.

En total, els ciclistes comptaran amb sis punts d’avituallament en ruta a part del punt de trobada a l’arribada de la prova. Avituallaments que disposaran d’una gran oferta de begudes i aliments de proximitat. Al llarg de l’itinerari també s’ha previst la instal·lació de tres serveis públics per a les ciclistes així com d'un aparcament vigilat per a les bicicletes.
 

Els circuits de la Terra de Remences d'enguany. Foto: @terraderemences.


Tal com detalla el president del Club Ciclita Bas, Daniel Bosch, la seguretat, la qualitat i oferir una bona experiència són les seves màximes prioritats. “És un orgull poder organitzar i realitzar una prova d'aquestes característiques. En cada edició intentem variar, superar-nos i millorar-nos a nosaltres mateixos perquè els ciclistes i els seus acompanyants s'emportin la millor experiència possible”, detalla Bosch.

Per això, enguany han apostat per disposar de cinc ambulàncies equipades amb cinc metges i tres infermers per a poder donar la resposta sanitària més ràpida possible. Al mateix temps, un conjunt de 15 cotxes itinerants de l’organització, equipats amb material mecànic, desfibril·lador i emissora s’encarregarà de donar suport i ajuda en tots els àmbits a aquelles persones que ho necessitin.

Paral·lelament, un conjunt de 25 mecànics estaran a disposició dels participants per a poder atendre qualsevol incidència i 25 tècnics en motocicleta s’encarregaran de respondre dubtes, seguir als participants i, conjuntament amb els més de 500 voluntaris, vetllar per la seguretat indicant el recorregut, els giratoris i marcant les cruïlles.

Un gran equip humà

Segons les dades reunides pel Club Ciclista Bas, més d'un 80% dels ciclistes que anualment participen a aquesta prova són veïns de la demarcació de Barcelona. Tal com assegura Toni Fité, cap de l’organització de la Terra de Remences, l’ajuda dels voluntaris i dels 250 socis del club és indispensable per a poder realitzar aquesta marxa. “A part d'ajudar en la senyalització i la logística, també són un suport clau en el funcionament dels set avituallaments. Sense ells aquesta carrera no seria possible”, remarca Fité.

La marxa lliurarà set guardons: al més veterà, a la més veterana, al més jove, a la més jove, al club més nombrós, al club més llunyà i al club participant amb més de 15 registrats. D’altra banda, part de la recaptació recollida es donarà a tres entitats sense ànim de lucre del territori: l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch i Càritas. En concret, en la passada edició de la marxa, l’associació va aconseguir lliurar més de 5.200 euros a aquestes entitats.
 

El cartell de la 23a edició de la Terra de Remences. Foto: @terraderemences.


A part, un dia abans de la celebració de la carrera, els ciclistes més joves també poden posar a prova les seves forces amb la Remences Kids, la carrera ciclista per a participants d'entre 5 i 13 anys que puntua per a la Copa Catalunya Infantil i que es recorre pels carrers de Sant Esteve d'en Bas.

Terra de Remences forma part de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), la Real Federación Española de Ciclismo i la UCI i és puntuable per al XIII Circuit  Ciclopirineus de cicloturisme, la XXX Challenge Catalana de cicloturisme i el VI Circuit Femení, que promou la FCC, així com el Circuito de cicloturismo Ciclismo a Fondo, impulsat per la revista homònima.

Més enllà de les xifres, al llarg de les seves dues dècades d’història la prova s’ha consolidat al calendari del món cicloturista i s'erigeix com el millor homenatge a la resistència i a l’esperit lluitador de les revoltes remences.