Rescatat un escalador després que caigués 15 metres i quedés penjant de la seva corda a Setcases

Els Bombers fan cinc rescats en un dia a diferents punts de Catalunya

Els GRAE han fet quatre rescats de muntanya durant el dissabte.
Els GRAE han fet quatre rescats de muntanya durant el dissabte. | Bombers
NacióDigital
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:36h
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dissabte un escalador després que caigués d'uns 15 metres i quedés penjant de la corda a Setcases. Concretament, ha estat a la Xemeneia Central del Gra de fajol Gran i ha quedat penjant a uns 20 metres d'alçada.

Els Bombers han arribat on estava penjant des de baix i l'han evacuat en helicòpter fins on era el SEM. Segons el cos, l'afectat tenia ferides a la cara.

D'altra banda, els Bombers han fet diversos rescats més aquest dissabte, com el d'un alpinista caigut a la tartera del Pedraforca, que anava en una cordada amb sis persones més i ha perdut l'equilibri en caure-li una pedra.

Hi ha hagut un segon rescat d'una dona accidentada aquest migdia mentre feia el Camí de Ronda, a Roses. Ha hagut de ser traslladada a una barca, en col·laboració amb Salvamar i, per mar, se l'ha portat fins al port pesquer, on l'esperava una ambulància del SEM.

Els Bombers també han atès una persona que s'ha ferit al peu esquerre mentre feia el Matagalls i també han informat d'un grup de tres excursionistes atrapats en una pista gelada, per la baixada de la temperatura, mentre desfeien el camí del Prat del Cadí, tots ells il·lesos.