Ripoll

Mostafà Shaimi parlarà de racismes a Ripoll

Organitzat per Òmnium, l’acte tindrà lloc aquest dissabte a la Biblioteca Lambert Mata

per Redacció , 13 de febrer de 2020 a les 13:36 |
Mostafà Shaimi, investigador de la Universitat de Girona (UdG) i expert en processos comunitaris, serà aquest dissabte, 15 de febrer, a Ripoll per pronunciar al conferencia “Els racismes d’avui a Catalunya”. Shaimi representa una de les veus més trencadores en el discurs sobre el racisme, partint no només de la reflexió acadèmica sinó de l’experiència personal en mediació a peu de carrer.

L'acte està organitzat per Òmnium i té per objectiu aportar a Ripoll una nova veu a un debat sempre obert i necessari. Es farà a dos quarts de 12 del matí a la biblioteca Lambert Mata.


Nascut al Marroc, Mostafà Shaimi va decidir deixar el seu país per la manca de llibertats sota el règim de Hassan II. Ha estat en diferents països d’Europa, ha viscut experiencies el límit com la d’un trànsit en pastera i des de fa anys està establert a Salt (Gironès). Ha treballat en projectes com el Fòrum Inclusió Social i Ciutadania i el Programa Ordit de la Fundació Jaume Bofill. Participa en grups d’investigació sobre racismes, genealogia i discursos i sobre laicitat positiva i diversitat religiosa a la UdG. També és membre de l’Espai Antriracista de Salt, i coneix de primera mà la situació de les comarques gironines, inclòs el Ripollès. 
 

Foto: Òmnium Ripollès

 

Participació