Sant Joan de les Abadesses

El temporal Gloria recupera una pancarta de CiU de fa 30 anys

Més de cent persones responen a la crida per netejar les lleres del Ter a Sant Joan de les Abadesses

per NacióDigital , 13 de febrer de 2020 a les 13:25 |
La pancarta publicitària de CiU | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Més de cent veïns de Sant Joan de les Abadesses varen participar diumenge passat en una jornada de recollida de residus de la llera del Ter, arrossegats per la tempesta Gloria. En total es varen omplir 15 bosses industrials de 240 litres cada una en tan sols una hora i mitja. A més, es varen fer diverses piles de runa i ferralla i plàstics de grans dimensions que la brigada municipal retirarà aquesta setmana.

Molts dels elements que es varen recollir havien estat abocats al riu fa dècades o eren elements constructius dels hivernacles dels horts que havien quedat enterrats en altres riuades. Entre d’altres, per exemple, s’hi varen trobar cisternes o una lona de propaganda electoral de fa prop de trenta anys, que també podria haver estat utilitzada com a element de la zona d’horta.


En aquest últim cas, es tracta d'una lona de Convergència i Unió, quan encara els dos partits no havien unificat el logo. Ho podeu veure a la foto de sobre.

La proposta estava organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el CEA Alt Ter, a la que també s’hi varen sumar entitats com la Unió Excursionista, l’Institut Escola Mestre Andreu i la seva AMPA, el club de pesca Pirineu, el Motoclub Abadesses i el Consorci del Ter.

L’activitat tenia doble objectiu. Per una banda, reduir la brutícia el nostre entorn i, per l’altra, conscienciar de la necessitat de reduir l’ús de plàstics i de tenir cura del medi ambient, coneixent el perjudici que pot ocasionar al nostre ecosistema no fer-ho.
 

Els voluntaris que van participar a la neteja. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

 

Participació