El Agents Rurals segueixen la petjada del llop al Ripollès

La comarca segueix sent la principal "llar" de l'animal a Catalunya

Un agent rural
Un agent rural | @agentsruralscat
Redacció
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:13h
Després de les nevades, el Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals ha inspeccionat la possible presència de rastres de llop al Ripollès, dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Algunes actuacions s'han fet conjuntament amb guardes de l'Oficina Francesa de la biodiversitat.

El Ripollès continua sent la principal "llar" del llop a Catalunya, o almenys continua sent el lloc on s'ha detectat més vegades en els últims anys. Per exemple, durant el 2015 es van fer nou observacions de llop que els tècnics de la Generalitat van considerar fiables, sis al Ripollès i tres a la Cerdanya.

Des de l’any 2000 es té constància de la presència de llop en territori català cada any. Les dades segures provenen sempre de les comarques de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès. A més, caldria afegir-hi el Moianès, on es va detectar l’any 2010.

El llop, fotografiat al Ripollès, fa uns anys. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat


Tots els llops detectats a Catalunya tenen un origen francoitalià. No s’ha localitzat cap animal que provingui de les poblacions ibèriques.

No es pot concloure que hi hagi una població establerta, sinó més aviat individus dispersos. Tampoc es té constància de cap reproducció.