medi ambient

Ribes de Freser vol millorar la recollida selectiva de residus al municipi

L'Ajuntament impulsa una campanya de conscienciació ciutadana

per Redacció, 12 de febrer de 2020 a les 11:54 |
Recollida selectiva de vidre | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Ribes de Freser impulsarà una campanya de sensibilització al voltant de la gestió dels residus generats per la població. La campanya, que porta associat el lema "Vols pagar menys? Depèn de tu", persegueix l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre els costos econòmics que suposa fer una mala gestió dels residus i les conseqüències que això té per al medi ambient.

La campanya és una aposta dels tres grups municipals que formen part del consistori ribatà (Tots Fem Ribes – Acord Municipal, CUP Som Poble – Alternativa Municipal  i Junts per Ribes). Els tres grups han creat, organitzat i coordinat conjuntament el projecte davant l’evidència que aquesta és una problemàtica prolongada en el temps i en la qual cal incidir de manera urgent.


En els darrers anys, el cost de la gestió dels residus ha anat augmentant degut a uns índexs de reciclatge molt baixos per part de la població. Llençar la bossa d’escombraries en el cubell equivocat, no reciclar correctament, deixar mobles o trastos vells a la via pública o fer abocaments incontrolats en llocs no habilitats són pràctiques recurrents entre els veïns que suposen unes despeses que acaben repercutint a la butxaca de la ciutadania. En concret, l’objectiu que es marca l’Ajuntament és millorar la recollida selectiva, és a dir, que la població col·loqui als contenidors corresponents cada residu. Si els veïns deixen al seu lloc els diferents tipus de residus (rebuig, orgànica, vidre, paper, cartró i plàstic) s’aconseguirà reduir el cost municipal de la gestió dels residus.

Per centralitzar aquesta campanya de conscienciació, que es veurà als carrers per mitjà de cartells i pòsters, la regidoria de Medi Ambient ha habilitat una pàgina web on es poden consultar totes les dades al voltant de la gestió dels residus al municipi. Al mateix temps, i paral·lelament a la campanya, s’ha impulsat el nou servei de deixalleria mòbil, que tindrà lloc els dilluns de 10 a 14 h al pàrquing de la carrer Massana. També en la mateixa localització es troba un classificador “microdeixalleria” per poder classificar residus de mida petita, com són les piles o els cartutxos de tinta de la impressora.

 

 

Participació