​El Ripollès demana a la consellera treballar «units» per solucionar les «mancances» en l'assistència sanitària

La consellera de Salut es va reunir aquest dijous amb representants del Consell Comarcal i l'alcalde de Ripoll

La reunió amb la consellera, Alba Vergés, aquest dijous
La reunió amb la consellera, Alba Vergés, aquest dijous | ACN
Redacció
07 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:48h
La consellera de Salut, Alba Vergés, es va reunir aquest dijous amb el Consell Comarcal del Ripollès i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell. Des del món local li van traslladar la necessitat de treballar "units" entre totes les formacions polítiques de les institucions per buscar solucions davant les "mancances" dels serveis assistencials.

Des de fa uns mesos que venen denunciant que no es cobreixen degudament els serveis assistencials bàsics com és el fet de disposar d'un pediatre per a tota la comarca o el trasllat de les operacions de cirurgia general i les d'urgència a l'hospital d'Olot i al Trueta de Girona. Des de Salut, s'ha donat un missatge de calma tot dient que la majoria d'operacions s'han fet a Campdevànol en els últims dos mesos.

Des del Consell Comarcal del Ripollès celebren que finalment es pogués produir la reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Una trobada que van demanar el novembre passat. Hi van assistir la consellera comarcal de Serveis a les persones, Dolors Costa; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i el gerent de la regió sanitària de Girona, Miquel Carreras, amb qui ja s’han fet diferents contactes des del consell comarcal els darrers mesos, com ara una reunió amb alcaldes del Ripollès el 18 de setembre de l'any passat a la seu del Consell Comarcal, per abordar aquest tema.

Costa, que és consellera comarcal, presidenta del Patronat de l'hospital i alcaldessa de Campdevànol, va traslladar a la consellera la necessitat d'un "discurs i un treball unitari" entre les formacions polítiques representades a les respectives institucions per abordar l'atenció sanitària al Ripollès. En aquest sentit, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va mostrar a la consellera un seguit de missatges difosos a través de xarxes socials on es "posava de manifest l’ús polític intencionat dels canvis aplicats pel Departament de Salut pel que fa a la derivació de pacients de l’Hospital comarcal del Ripollès cap a l’Hospital comarcal de la Garrotxa o la no substitució dels pediatres que manquen".

Per la seva banda, la consellera va donar un missatge de "tranquil·litat" per rebaixar "l'alarma social" que ha generat aquest tema. Segons els va explicar, l'atenció sanitària actualment entra en un nou paradigma en què els hospitals no tenen equips propis sinó que hi ha cooperació de professionals de diversos hospitals. Una realitat que busca, entre altres coses, solucionar la falta de metges a tot el país.

D'altra banda, també va assenyalar que les operacions que requereixen ingrés i seguiment postoperatori actualment són moltes menys pels avenços mèdics. I la prova és que, segons dades del Departament, en els últims dos mesos, la majoria d'operacions mèdiques d'alguna especialitat s'han continuat fent a l'hospital de Campdevànol amb l'equip de metges compartit mentre que un total de cinc pacients s'han derivat a l'hospital d'Olot.