Sant Joan de les Abadesses

ERC inicia el procés de votació per als IV Guardons Emma de Barcelona

És manté i s’ampliarà la possibilitat de votar físicament en diversos comerços de la vila

per Redacció , 6 de febrer de 2020 a les 13:31 |
El dia 1 de febrer la secció local d'ERC de Sant Joan de les Abadesses va donar el tret de sortida a la quarta edició del certamen Guardons Emma de Barcelona, que pretenen reconèixer les trajectòries de veïns de la localitat, individuals i col·lectius, en base els trets característics que defineixen la figura de l'abadessa Emma. 

El certamen va néixer l'any 2017 i ha guardonat, a les quatre primeres edicions, el santjoanins Ramon Vila,  Francesc Fajula i Joan Guillamet, en la categoria de persona individual, i la Unió Excursionista de Sant Joan, el Moto Club Abadesses i el SAT Teatre Centre, en la categoria de col·lectiu.


Els Guardons Emma de Barcelona van néixer amb la voluntat de contribuir a difondre la figura d'Emma de Barcelona. Un personatge massa oblidat i que, conjuntament amb la trajectòria desenvolupada per la resta d'abadesses al Monestir de Sant Joan, ha estat cabdal pel desenvolupament de la vila i la Catalunya embrionària.

Emma de Barcelona fou un personatge poderós que va destacar pel fet de ser una dona emprenedora en un món dominat pels rols masculins i que va protegir els habitants de les seves terres dels poder senyorials existents. Al seu torn, va contribuir a l'expansió de Catalunya i va repoblar tant el nostre municipi com un ampli territori de l'actual Catalunya.


D'aquesta manera, el certamen Guardons Emma de Barcelona preveu reconèixer i posar en valor la figura de santjoanins i santjoanines a títol individual i entitats i col·lectius que hagin destacat per: la seva tasca social en la defensa dels drets essencials de les persones, així́ com del seu benestar i/o en la plena igualtat de les dones i altres col"lectius; la seva capacitat d’emprenedoria empresarial o social;  haver tingut un paper important, des de Sant Joan de les Abadesses, en la defensa de la llengua i la cultura catalana, així́ com una intensa col·laboració́ amb el procés d’emancipació́ nacional; i haver contribuït a donar a conèixer el nom del municipi i les seves particularitats arreu del territori català̀ o més enllà de les seves fronteres, en base a la seva tasca personal, professional o acadèmica. 

“Els guardons Emma de Barcelona, pretenen reconèixer la trajectòria de santjoanins que, a títol individual o col·lectiu actuen de veritables ambaixadors del nostre poble, dels quals n’hem d’estar orgullosos i per aquest fet és oportú reconèixer públicament la seva vàlua”, va apuntar el president de la secció local d’ERC, Sergi Albrich.


El jurat del certamen s’amplia respecte les edicions anteriors i el conformaran set persones, representatives de la societat santjoanina, en els àmbits econòmic, social, cultural, polític i educatiu. Així, el jurat estarà conformat per Rosa Fraxanet, Andreu Dalmau, David Bartrina, Anna Nicolau, Joan Moncanut, Anna Freixas i Elisabet Regué.

”El fet que siguin els mateixos santjoanins i santjoanines qui proposin els candidats és un gran valor d’aquest certament, la proposta dels guardonats no és dirigida, és fruït d’un veritable procés participatiu”, conclou Sergi Albrich. 

Enguany, s'ha ampliaran el nombre de comerços en el qual es podrà votar físicament a una urna.


Punts claus de la IV edició dels Guardons Emma de Barcelona

Votació física: el certamen continua permetent la votació física al vestíbul de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses s’amplia la votació física a diversos comerços de la vila mitjançant urnes itinerants, a les qual es podran dipositar les butlletes, prèviament omplertes, que al seu torn, es podran localitzar a diversos comerços de Sant Joan i al propi vestíbul de l’Ajuntament.

Participació digital: l'accés al formulari digital de votació serà possible mitjançant el web oficial d'ERC i a través de les xarxes socials d'ERC Sant Joan de les Abadesses i d'ERC Ripollès.

Període de votació de 2 mesos: el període de votació estarà obert entre el dia 1 de febrer i el 31 de març. L'entrega dels guardons de l'edició 2020 seran el dia 28 d'abril, a les 12 del migdia, a l'Auditori Jaume Nunó del Palmàs.

 

Participació