L'Oncolliga convida els ripollesos moure's en la 6a edició de la Run4Cancer

A més de Planoles, hi haurà set seus més de la prova a la resta de comarques gironines

Una foto d'arxiu de la Run4Cancer
Una foto d'arxiu de la Run4Cancer | @oncolligagi
Redacció
06 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:15h
Planoles tornarà a ser, aquest pròxim diumenge, 9 de febrer, la seu ripollesa de la Run4Cancer, la cursa solidària de les comarques gironines que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies.

La iniciativa, que se celebra sempre el diumenge posterior al Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer), té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines al mateix temps. Així, a més de Planoles, hi haurà set seus més de la prova, en poblacions de sis comarques diferents: Salt (Gironès), Figueres (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Porqueres (Pla de l’Estany). 

La Run4Cancer vol ser una activitat familiar on tothom hi tingui cabuda. Per aquest motiu, s’ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i una altra de 10 km, pensada per a corredors habituals. Des de l’organització es recorda que les dues rutes són aptes per fer-les a peu, però que no és aconsellable fer-les amb cotxet o cadira de rodes.

La sortida a Planoles es farà as les 10 des de la plaça Primer d'Octubre. L'organització de la cursa haurà muntat una taula per a les inscripcions del mateix dia i per a la recollida de dorsals i l'obsequi pels participants. A l'arribada es donarà esmorzar a tots el participants.

- Consulteu traçat de Planoles

Inscripció anticipada fins al 6 de febrer

La inscripció per a la Run4Cancer costa 10 euros i es pot fer de manera anticipada, a través de la pàgina web www.oncolligagirona.cat, fins al 6 de febrer.

Les samarretes i els dorsals s'hauran de recollir el dissabte 8 de febrer de 5 a 7 de la tarda. Aquest mateix dia, i també de 5 a 7, es podran fer inscripcions presencials així com diumenge a partir de les 9 del matí. Per recollir el dorsal serà necessari presentar el DNI del participant o una autorització en cas que es reculli el dorsal d'altres participants.

Incentivar la pràctica de l’esport com a hàbit saludable és un dels objectius d’aquesta activitat, però no l’únic. Participar-hi és també una manera d’ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars.

Les inscripcions dels participants i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l’any passat uns beneficis de 32.086 euros. Els diners es destinen a finançar els serveis que s’ofereixen des de l’Oncolliga: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, atenció familiar, atenció hospitalària, estètica oncològica, banc de perruques, marxa nòrdica, gimnàs, drenatge limàtic, llar residència, préstec de material, programes educatius de prevenció del tabac, etc.