Cristina Gallach serà la número dos del ministeri d'Exteriors

Sánchez intenta pacificar el perfil de la seva diplomàcia amb la sortida de Borrell i Lozano i la incorporació de la periodista osonenca

Cristina Gallach
Cristina Gallach | ACN
NacióDigital
04 de febrer del 2020
Nous temps a la política exterior espanyola. L'adéu de Josep Borrell va ser el primer pas i després va venir el relleu d'Irene Lozano a la secretaria d'Estat d'Espanya Global, molt bel·ligerant amb el procés i ara més enfocada a missions empresarials. Ara, la ministra Arancha González Laya fa un pas més amb el nomenament de la catalana Cristina Gallach com la seva número dos.

Gallach va sonar com a possible ministra, però finalment no va ser nomenada perquè el PSC va situar a l'executiu Salvador Illa. Gallach serà la número dos de la diplomàcia espanyola després de deixar de ser l'Alta Comissionada del govern espanyol per a l'Agenda 20-30, una responsabilitat que ha recaigut en les àrees de gestió d'Unides Podem.

Gallach va néixer el 1960 a Sant Quirze de Besora, a la comarca d'Osona, i és periodista. Havia treballat a El 9 Nou, a El Periódico i a l'Agència Efe. Va deixar els mitjans per incorporar-se com a cap de premsa de Javier Solana quan era secretari general de l'OTAN primer i responsable de la política exterior europea després.

El 2014 va ser nomenada Secretària General Adjunta de les Nacions Unides per a Comunicació i Informació Publica abans de formar part del govern Sánchez com a responsable de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.