Ripoll torna a destinar 115.000 euros als pressupostos participatius

El proper dijous se celebrar un primer taller

Redacció
24 de gener del 2020
Actualitzat el 06 de febrer a les 11:11h
Aquest 2020, l'Ajuntament de Ripoll portarà a terme la tercera edició dels pressupostos participatius. Tal com es va fer l’any passat s’ha reservat una partida de 100.000 euros del capítol 6 d’inversions i una partida de 15.000 euros del capítol 2 de Despeses Corrents. L’objectiu és que els veïns del municipi puguin presentar propostes i acabar escollint un o diversos projectes (dins aquest import total) amb la voluntat de contribuir en la millora de la vila.

Tractant-se d’uns pressupostos participatius, i pensant amb la creació col·lectiva, s’ha projectat pel dijous 30 de gener, a les 18 h al Casal Cívic la Devesa del Pla, un taller adreçat a la ciutadania per elaborar conjuntament el reglament de funcionament d’aquest any. En el mateix taller, dirigit per les persones que formen la comissió de seguiment dels pressupostos, també es podrà passar a formar part d’aquest grup, i així vincular-se estretament amb tot el procés.

Amb les aportacions que sorgeixin en aquesta sessió, es realitzarà un següent taller el 13 de febrer per presentar la primera versió del reglament, fer les esmenes oportunes i acabar-lo de definir. La tercera setmana de febrer es presentarà el reglament definitiu i es donarà el tret de sortida a la fase de recollida de propostes que s’allargarà fins a l’11 de març. El dijous 26 del mateix mes es presentaran les propostes que passin a la fase de votació, que s’estendrà del 27 de març fins al 20 d’abril. L’objectiu és que el procés es doni per finalitzat a principis de maig.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana a través del qual la ciutadania decideix a què es destina una part del pressupost municipal que l’Ajuntament estableix.