Internet

​Ripoll estrena un servei de wifi gratuït en 11 punts de la vila

La inversió ha tingut un cost de 22.000 euros

per Redacció , 23 de gener de 2020 a les 14:07 |
Una usuària de mòbil | Pexels
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ripoll ha estrenat aquesta setmana un servei de wifi gratuït de qualitat en diferents espais públics i equipaments de la vila. Aquesta actuació ha estat possible a la subvenció de 15.000 euros rebuda per part de la Comissió Europea en el marc del programa Wifi4EU, més els 7.000 euros provinents d’una de les propostes escollides en els pressupostos participatius 2018.

La xarxa sense fils RipollWifi4EU dóna accés a Internet a onze punts, nou dels quals són exteriors: ambulatori, parc de l’estació, passeig Ragull, pista i parc de Sant Pere, zona exterior sala Eudald Graells (Lira, Mestre Guich) plaça Ajuntament, Can Guetes, plaça Sant Eudald i Camp d’Esports, i dos són equipaments municipals en el que es dona el servei a l’interior, el pavelló i la sala Abat Senjust. Aquests espais, aviat, estaran senyalitzats amb un cartell que identifiqui el servei.


El wifi és obert, no cal registrar-se, no necessita contrasenyes i té una durada de connexió de dues hores. Passat aquest temps es desconnecta però s’hi pot tornar a accedir després d’uns minuts de desconnexió.

La posada en marxa d’aquest servei és un pas més per avançar cap a un Ripoll preparat per les noves tecnologies i convertir-se en una smart city. També per potenciar la vila turísticament i oferir així més serveis. I alhora i no menys important, per oferir l’accés a Internet a tothom i garantir els principis d’igualtat.


Aquest servei se suma als sis tòtems interactius instal·lats a sis punts del municipi que, amb la funció de cartellera municipal i de consulta a la pàgina web de l’Ajuntament, de Turisme i del Museu, permeten una comunicació més àgil amb la ciutadania i els visitants.

 

Arxivat a:
Societat, Internet, digital, wifi
Participació