La llevantada al Ripollès deixa molta neu, rius plens i un munt d'incidències

Les pluges es reactivaran aquest dimecres a la tarda i el temporal començarà a allunyar-se a partir de dijous

Molló ha tingut una bona nevada
Molló ha tingut una bona nevada | Ajuntament de Molló
22 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:25h
La llevantada continua. Durant tota la nit ha continuat plovent a tot el país, en alguns punts com al Ripollès amb fortes tempestes localitzades. Al matí, les pluges s'han restringit a la franja nord del Principat, en comarques com Osona, el Vallès, el Berguedà, el Maresme, el Bages, l'Alt Urgell, el Pallars o el Sobirà i el mateix Ripollès. Al migdia hi ha hagut una treva però es reactivaran durant la tarda arreu. Aquest dijous encara continuaran les pluges però ja amb molta menys intensitat.

Les pluges ja han deixat més de 200 litres acumulats a molts punts, com a Baget. Els registres més elevats s'han donat a les Terres de l'Ebre i a les comarques gironines.

A hores d'ara, el que més preocupa és el cabal dels rius, que es poden desbordar,a les zones on ha plogut més. El Ter ha pujat molt el seu cabal al seu pas pel Ripollès, i a estones gairebé ha arribat als 400 litres per segon. Al llarg del matí s'ha anat rebaixant. Protecció Civil demana limitar els desplaçaments interurbans i evitar zona propera a rius i rieres.

El temporal ha deixat uns bons gruixos de neu en zones no massa elevades. A Ulldeter ha caigut més d'un metre i a Núria, 70 centímetres. 

Problemes al tren i a la carretera

La llevantada, a més de neu i aigua als rius, ha provocat moltes incidències. La més important, el tancament de la línia 3 de Rodalies entre la Garriga i Puigcerdà, que ha deixat el Ripollès sense tren. Pel que fa al transport escolar, s'han suspès les línies de la Vall de Ribes.


També hi ha hagut problemes a diverses carreteres (podeu consultar l'estat del trànsit en directe, aquí). Així, segons informa el Consell Comarcal del Ripollès, hi ha hagut un desprendiment de terra, pedres i arbres entre Campdevànol i Ribes, i s'ha hagut d'habilitar un carril al trànsit; també hi ha hagut despreniments a la via de tren entre Ripoll i Ribes; a la carretera de Gombrèn hi ha bassals importants d'aigua i petits despreniments; i a Sant Joan de les Abadesses el pont està inundat de aigua i els carrers són torrents de aigua.