​Ribes reforma la coberta de la capella de la Mare de Déu dels Desemparats

L'actuació està cofinançada per la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Ribes i el Bisbat de la Seu d’Urgell

Les obres de la capella
Les obres de la capella | Ajuntament de Ribes de Freser
Redacció
17 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:01h
L’Ajuntament de Ribes de Freser ha impulsat, a través del Pla de Monuments de la Diputació de Girona, les obres de remodelació de la coberta de la capella de la Mare de Déu dels Desemparats. L’actuació, que costarà 12.500 euros, està finançada per la Diputació amb una aportació de 10.000 euros, a banda dels 2.400 euros procedents del Bisbat de la Seu d’Urgell. La part restant l’assumirà l’Ajuntament de Ribes de Freser.

Les obres han permès substituir la coberta, mantenint les encavallades de fusta original, impermeabilitzant-la íntegrament i substituint el sistema de corretges de fusta per noves de fusta serrada. D’aquesta manera s’han pogut resoldre les filtracions procedents de la coberta, que perjudicaven l’estructura.

Aquesta capella estava ubicada a l’actual emplaçament del Monument al Dret a Decidir, gairebé dins del riu, amb el consegüent perill associat. Arran d’això, fou traslladada per l’Ajuntament a la ubicació actual el 1910. Va ser fundada el 1749 i constituïa la capella privada de la família Capdevila, avui la família Montagut del Balneari. Cada any s’hi celebra una missa.