​Decepció al Ripollès per l'esbandida dels mossos un cop finalitzada la vigilància dels jutjats

Els agents no passaran a augmentar els efectius de la comarca

Un control de Mossos d'Esquadra
Un control de Mossos d'Esquadra | Adrià Costa
Redacció
16 de gener del 2020
Actualitzat el 17 de gener a les 12:07h
L’Ajuntament de Ripoll ha rebaixat l’eufòria per la retirada del dispositiu Toga, que consistia en mantenir la vigilància als jutjats per part dels Mossos d’Esquadra. En un principi, els agents que cobrien aquest servei, un cop finalitzat, haurien d’haver passat a augmentar els efectius policials en actiu a Ripoll i comarca. Ara s’ha sabut que això no és així.

Segons fonts oficials, els efectius que es destinaven a aquesta tasca s’han desplaçat a comarques veïnes, i per tant la fi d’aquesta mesura no repercuteix amb més agents al Ripollès.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Dolors Vilalta, es lamenta que la fi de l’operació Toga havia de ser per “poder disposar al màxim dels efectius del cos de Mossos d’Esquadra per vetllar per la seguretat ciutadana i per la prevenció”. També afegeix que la durada d’aquesta mesura “ha dificultat la prestació del servei públic que han de prestar a la ciutadania”.

Davant aquest fet l’Ajuntament de Ripoll iniciarà els tràmits pertinents per demanar a la conselleria d’Interior que el nombre d’efectius a Ripoll i comarca no disminueixi i que es pugui comptar amb un nombre d’efectius que puguin garantir la seguretat ciutadana. El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Ripollès també ha aprovat una moció en aquest sentit.