​Commoció al Ripollès i al món de l'esquí per la mort als 16 anys d'Iu Vidal

El jove de Planoles estava considerat una de les grans promeses de l’esquí català

Iu Vidal
Iu Vidal | Youtube
Redacció
13 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:07h
Commoció al Ripollès i al món de l’esquí per la mort de l’esquiador de 16 anys de Planoles Iu Vidal, considerat una de les grans promeses catalanes. El jove va morir el passat dimarts a causa d’una malaltia viral fulminant.

Iu Vidal havia aconseguit el títol estatal d’esquí en línia a Lleó el 2014 i la la lliga catalana infantil el 2017, entre d’altres guardons. L'Ajuntament de Planoles va fer públic en un comunicat a les xarxes socials la pèrdua de l’esquiador i va posar un espai a disposició durant tot el mes per a qui vulgui escriure algunes paraules per a la família de l’IU. “Gran esportista, amant d’aquestes muntanyes i de la seva natura, el trobarem molt a faltar. El nostre més sincer condol a tota la família i amics”, diu el consistori.

També s’han afegit al condol la Federació Catalana d’Esports d’Hivern o l’escola Vedruna, a la qual havia assistit, entre d’altres entitats.

L’homenatge més emotiu, però, va ser el que li van fer uns 900 esquiadors de diversos clubs de les estacions d'esquí de La Molina i Masella que van realitzat una baixada conjunta lenta aquest cap de setmana, tal com podeu veure en el vídeo de sota: