Ribes inicia la reparació dels murs del passeig Guimerà danyats per l'huracà Leslie

El Departament de Presidència atorga a l'Ajuntament una subvenció de prop de 100.000 euros per als desperfectes del temporal

Un tram del riu danyat pel temporal
Un tram del riu danyat pel temporal | Ajuntament de Ribes de Freser
Redacció
18 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:01h
L’Ajuntament de Ribes de Freser ha aconseguit una subvenció de prop de 100.000 euros del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya per ajudar a finançar la reparació dels desperfectes provocats per l’huracà Leslie, la tempesta tropical que va deixar diversos desperfectes en camins, carreteres, lleres i edificis de titularitat pública de tota la comarca.

Ribes de Freser va ser un dels municipis més afectats pel pas d’aquest temporal, que es va produir entre el 15 i el 16 d’octubre de l’any passat. Entre els desperfectes provocats destaquen la inundació del Casal de Cultura, la inundació dels baixos de totes les finques del costat del riu Freser i l’esfondrament d’una part del mur del passeig Guimerà, que transcorre paral·lel al riu.

Davant de tots aquests desperfectes, l’Ajuntament de Ribes de Freser va analitzar els danys ocasionats per la tempesta, va quantificar en 198.767,89 euros el cost total dels treballs necessaris per reparar els desperfectes i va demanar el suport econòmic urgent de la Generalitat per tal de poder executar les obres.

El Departament de Presidència de la Generalitat ha comunicat recentment a l’Ajuntament que atorgarà a Ribes una subvenció extraordinària de 99.383,95€ per afrontar el 50% de les despeses de reparació. La resta de l’import serà assumit amb recursos propis del consistori. Concretament, les obres previstes inclouen la recuperació dels murs del passeig Guimerà, el passeig Saida i la Margarideta, així com la reparació dels danys produïts a la residència d’avis i a l’escorrentia de Sant Antoni en la zona del pont Letona.

Les obres del passeig Guimerà, adjudicades per urgència, ja s’han iniciat. Els lots corresponents al passeig Saida i de la Margarideta seran licitats ben aviat i des de l’Ajuntament es confia que puguin executar-se’n les obres durant el 2020.