ERC Camprodon considera «innecessària» la pujada de la taxa d'escombraries

El grup municipal + Camprodon-ERC-AM presenta al·legacions a les ordenances fiscals

Redacció
17 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:31h

El grup municipal + Camprodon-ERC-AM, que ja va votar en contra de l’aprovació inicial de les ordenances fiscals del municipi per l’any 2020, ha presentat al·legacions contra l’aprovació definitiva de les mateixes.

Els republicans fonamenten el seu vot negatiu i posteriors al·legacions en el fet que la pujada principalment de la taxa de recollida de residus, que s’incrementa en un 15%, és "innecessària i únicament respon a motivacions polítiques". El grup d’ERC afegeix que en cas de considerar-se imprescindible la pujada, aquesta podria ser assumida amb càrrec al pressupost municipal.

Segons manifesta Quim Coch, portaveu republicà: “Les finances municipals tenen en l’actualitat el múscul suficient per assumir l’esforç que demanem. Unes polítiques socials integrals no es poden quedar en l’àmbit únicament assistencial i superficial. La contenció també és un instrument eficaç per millorar el benestar immediat dels nostres vilatans. + Camprodon-ERC-AM ja va expressar la seva conformitat amb l’increment de la despesa social, però aquest increment pot ser ineficaç si no l’acompanyem de polítiques que millorin directament el poder adquisitiu de les camprodonines i camprodonins. A més, la nostra proposta tindria un retorn directe en el teixit econòmic del poble. En definitiva, per a nosaltres. Perquè polítiques com les de l’equip de govern siguin veritablement eficaces i sostenibles, han de compatibilitzar-se amb la generació de riquesa i la millora de la liquiditat de la gent. En cas que les nostres al·legacions siguin estimades, en la nostra línia d’oposició constructivai responsable, + Camprodon-ERC-AM, donarà recolzament a les taxes fiscals per 2020.”

Les al·legacions de + Camprodon-ERC-AM també demanen la congelació de l’import del rebut de l’aigua, tant per Font Rubí, que depèn de Sorea, com per Camprodon mateix i els altres nuclis, que depenen de  CONGIAC.