Endesa instal·larà sis punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Ripoll

L’acció ha estat possible gràcies a un acord de l'empresa amb el consistori

Diversos sistemes de recàrrega d'Endesa
Diversos sistemes de recàrrega d'Endesa | Endesa
Redacció
16 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:01h
Ripoll comptarà amb una infraestructura d’allò més completa amb la instal·lació, de la mà d’Endesa, de sis punts de recàrrega ràpida i semiràpida per a vehicles elèctrics. La infraestructura la posarà Endesa X, la nova línia de negoci de la companyia, gràcies a un conveni de col·laboració amb el consistori.

En concret es col·locaran tres aparells amb dos connectors cadascun, de manera que a la pràctica es podran recarregar –en total– sis vehicles de manera simultània. Es tracta d’una zona estratègica perquè els residents que ja disposen de cotxe elèctric puguin beneficiar-se’n, però també per tots aquells que vulguin sumar-se a la mobilitat sostenible. En destaca també el fet de ser una comarca amb atractius de lleure, que fan que el turisme sigui primordial i de futur al Ripollès. 

Les ubicacions seran a l’Eix Prepirinenc C-26 a tocar amb l’autovia C-17, al quilòmetre 81 de la N-260 –direcció Ribes de Freser– i  al costat de la Policia Local de Ripoll, també a la C-26. En concret, els dos primers indrets comptaran amb tecnologia de recàrrega ràpida CCS2 Y CHADEMO (50kW), mentre que el tercer serà de tecnologia semirràpida (22kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d’autonomia en 15-20 minuts i 44 minuts, respectivament. A més a més, són universals, ja que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Aquest acord s’emmarca en el Pla de Desenvolupament d’Infraestructures d’accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que Endesa va presentar a finals de l’any passat i que suposa una inversió de 65 milions d’euros amb l’objectiu d’instal·lar 8.500 punts de recàrrega en indrets d’accés públic fins el 2023, el pla més ambiciós existent a l’Estat.

En una primera fase (2018-2019), Endesa X establirà una xarxa de 2.000 punts de recàrrega que connectaran ciutats –de més de 35.000 habitants– i carreteres, de manera que es cobriran 15.000 quilòmetres de vies principals i àrees urbanes per garantir que el 75% de la població disposi d’infraestructures públiques de recàrrega al seu municipi. Això permetrà que els conductors tinguin sempre un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres i que puguin viatjar amb total tranquil·litat.

En una segona etapa (2021 a 2023), s’instal·laran 6.500 nous punts de recàrrega d’accés públic en centres comercials, pàrquings, cadenes hoteleres, àrees de servei, via pública, etc., amb la voluntat d’acompanyar el creixement del mercat del vehicle elèctric, de manera que es dotarà de major cobertura d'infraestructura les zones urbanes i les principals vies estratègiques de comunicació, incloent les illes.

Els usuaris de vehicle elèctric podran realitzar les recàrregues dels seus cotxes d’una manera molt senzilla, gràcies a la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa X, Juice Pass (disponible en IOS i Android). Es tracta d’una plataforma digital d’Endesa on els usuaris podran localitzar -a través d’aquesta aplicació- l’estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit.

A més a més, els clients podran realitzar aquesta recàrrega amb una electricitat generada per fonts 100% renovables i lliure d’emissions, que comptarà amb certificats de garantia d’origen (GdO).