​Sant Joan de les Abadesses tindrà consistori juvenil a partir del gener

L'Ajuntament destinarà una partida del pressupost per a les propostes de l'ens

Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:27h
El nou consistori juvenil
El nou consistori juvenil | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
El passat dimecres 27 de novembre, la sessió del ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar el reglament del consistori juvenil, un òrgan de participació de l’alumnat de 5è de Primària i 1r d’ESO de l’Institut Escola Mestre Andreu, en el qual podran exercir el dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions, i elevar les seves propostes a l’Ajuntament a fi de millorar la vila.

L’aprovació del reglament va ser un pas definitiu d’aquesta iniciativa en la qual la regidoria d’Ensenyament, l’equip docent del centre educatiu i, especialment, els tutors de les classes amb alumnes escollits ja hi havien estat treballant amb trobades prèvies, i que també ha comptat amb presentacions a tots els grups-classe per explicar-los els objectius i el seu funcionament.

Amb el consistori juvenil, el centre escolar i l’Ajuntament volen que els infants se sentin part activa de la població, desenvolupin la seva capacitat crítica i entenguin el funcionament de l’Ajuntament.

Estarà compost per cinc alumnes de 5è de Primària i sis de 1r d’ESO, equivalents als 11 regidors del consistori. L’alumnat voluntari presentarà la seva candidatura davant la resta de companyes i companys, per tal d’obtenir la seva confiança a través de votacions fetes de forma secreta entre tota la classe. El seu mandat s’iniciarà el gener, a principi de curs, i acabarà el mes de juny. Un infant de 1r d’ESO també serà escollit alcalde o alcaldessa. I al ple del consistori huvenil també hi assistirà l'alcalde i regidor d’Ensenyament que hi hagi en aquell moment, a més del tècnic de Joventut. El ple de constitució es farà, excepcionalment, el gener de 2020.

L’Ajuntament destinarà cada any una partida específica en el pressupost municipal per poder dur a terme les propostes que s’aprovin en el plenari del consistori juvenil, a més d’estudiar i donar resposta a totes les peticions i suggeriments que els siguin formulats. Els primers membres en formar-ne part seran Max Fructuoso, Oriol Camprubí, Abril Dorca, Maria Terés i Laura Briceño de 5è de Primària, i Adrià Molero, Jon Serrano, Roger Birosta, Mariona Vila, Jana Regué i Èrika Alarcon, de 1r d'ESO.