1 de 10
pobresa

Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i la Caixa s'uneixen per lluitar contra la pobresa infantil

L’entitat bancària destinarà 67.500 euros al desenvolupament del programa CaixaProinfància a ambdós municipis durant el curs 2019-2020

Presentació del programa | Ajuntament de Ripoll
per Redacció, 5 de desembre de 2019 a les 13:59 |
Aquest article es va publicar originalment el 5 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El subdirector general de la Fundació Bancària la Caixa, Marc Simón; el president del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Joaquim Colomer; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, han presentat un acord per impulsar el programa CaixaProinfància amb l’objectiu de treballar per la superació de la pobresa infantil.

CaixaProinfància és el programa de la Caixa dirigit a famílies amb nens i joves de fins a 18 anys en risc o situació d’exclusió social. L’entitat bancària destinarà un pressupost de 67.500 euros anuals al desenvolupament del programa a ambdós municipis.


La Caixa i els ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, a través del Consorci de Benestar Social del Ripollès, identificaran i analitzaran conjuntament les situacions de pobresa i vulnerabilitat existents. Aquestes realitats requereixen anar més enllà de l’atenció a necessitats puntuals i realitzar plantejaments d’actuació globals que ajudin a la transformació de la situació dels infants i les seves famílies. En aquesta línia, es definirà una proposta de serveis conjunta que aglutini recursos públics i privats així com projectes socials innovadors del territori. L’objectiu és poder atendre unes 50 famílies.

Desenvoluparan aquests serveis entitats col·laboradores de CaixaProinfància que treballaran en xarxa. Aquestes se seleccionaran mitjançant un concurs la resolució del qual tindrà lloc el proper dimecres 11 de desembre.


Promoció socioeducativa

CaixaProinfància treballa per trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats. El programa es dirigeix a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint les polítiques de millora de l’equitat i la cohesió social.


Un dels objectius fonamentals de CaixaProinfància és garantir la promoció educativa dels menors, entenent que d’aquesta dependrà, en gran part, el seu benestar futur. CaixaProinfància també treballa per contribuir en la millora de la renda familiar, mitjançant ajudes a béns bàsics. Això es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball:

– Reforç educatiu: atenció logopèdica, psicomotora, grups d’estudi assistit, reforç individual, aules obertes i ajudes per a l’equipament escolar. 


– Educació no formal i temps lliure: centres oberts, campaments i activitats d’estiu.

– Suport educatiu familiar: tallers educatius familiars i centre maternoinfantil.

– Atenció i teràpia psicosocial: personalitzada o amb famílies i tallers terapèutics grupals.

– Promoció de la salut: ajudes per a alimentació i higiene infantil, ulleres i audiòfons.

 

Participació