Ressusciten una dona després de sis hores amb el cor aturat a causa d'una hipotèrmia a Vall de Núria

La coordinació entre els Bombers, el SEM i Vall d'Hebron va aconseguir recuperar la víctima, que no ha patit danys cerebrals, amb un ús pioner a l'Estat de la tècnica ECMO

La pacient «ressuscitada» amb tot l'equip mèdic i d'emergències
La pacient «ressuscitada» amb tot l'equip mèdic i d'emergències | Departament de Salut
NacióDigital
05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:28h
La coordinació entre els Bombers, el SEM i l'Hospital Vall d'Hebron ha aconseguit salvar la vida a una dona amb hipotèrmia severa que va tenir el cor aturat durant sis hores. La dona va ser rescatada a Vall de Núria inconscient i amb una temperatura corporal de 18 graus, i les maniobres de reanimació van tenir èxit fins al punt que la dona no ha patit seqüeles cerebrals greus. 

Els serveis d'emergència van practicar-li les primeres maniobres de reanimació per traslladar-la el més aviat possible a l'Hospital Vall d'Hebron, on li van aplicar la tècnica ECMO, l'oxigenació amb membrana extracorpòria, per reoxigenar els teixits i reescalfar la pacient.

Més de sis hores després, el cor de la pacient va tornar a bategar de forma autònoma. El cas és ''excepcional'' perquè és una de les reanimacions més llargues al món amb un ús de la tècnica ECMO pionera a l'Estat.