Meteorologia

La Generalitat a Girona impulsa la coordinació del Pla d'actuació en cas de nevades

Es tracta de preveure que els punts crítics de la xarxa viària de les comarques gironines comptin amb els recursos tècnics necessaris abans que comenci a nevar

per Redacció , Girona, 4 de desembre de 2019 a les 13:51 |
Reunió sobre el Pla d'actuació en cas de nevades. | @gencat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La seu de la Generalitat a Girona ha acollit aquest dimarts, 3 de desembre, la reunió anual de coordinació de la xarxa viària de les comarques gironines en casos de nevades.
 

La trobada, presidida pel delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i el director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, ha comptat amb la presència del grup logístic del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, Neucat, que inclou representants dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Servei Català de Trànsit i Servei de Carreteres de la Generalitat, l’Estat, la Diputació de Girona i les empreses concessionàries.
 

L’objectiu de la reunió ha estat reiterar la necessitat d’anticipar-se a les nevades, preveient que els punts crítics de la xarxa viària gironina comptin amb els recursos tècnics necessaris abans que comenci a nevar, per tal de minimitzar els efectes de la neu sobre les principals vies de circulació.
 

Els gestors de les diferents vies de comunicació també han analitzat mesures concretes i han posat en comú els recursos humans i tècnics de què disposen per actuar de manera preventiva i fer front a les incidències ocasionades per la neu.
 

 

Participació