«Soc una dona feliç a l'Europa rural»

Jornada de reflexió i debat a l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses

Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:38h
El Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses acollirà el divendres 13 de desembre la jornada de reflexió i debat sobre la ruralitat a Europa “Soc una dona feliç a l’Europa rural”.

L’acte té per objectiu exposar diferents visions sobre el món rural, sobre els canvis que han esdevingut els darrers anys, sobre el futur de la pagesia i sobre el paper de les noves generacions, entre altres. Serà un espai en què el rigor i l’humor es trobaran per oferir elements nous de reflexió sobre la ruralitat, el sector agrari, la vida al camp o el paper de les diferents administracions públiques. "Ens preguntem si som feliços vivint i treballant al món rural, si ens agrada el que fem i on ho fem, si les polítiques públiques ens fan costat o quina és l'Europa rural que volem. Preguntes obertes que tindrem l’oportunitat de respondre de manera coral", diuen des de l'organització.

El programa ofereix tres xerrades tècniques orientades a compartir un marc general de pensament, així com dues taules de debat en què els protagonistes compartiran la seva visió sobre el món rural des de les seves pròpies experiències vitals. La jornada té la voluntat de mantenir un to crític i fonamentat, al mateix temps que divertit i còmic. En Claret-Clown serà l’agromestre de cerimònies encarregat de guiar el programa sota el prisma de l’humor, així com d’aportar una mirada renovada a les jornades tècniques de reflexió i generació de coneixement.

La jornada inclou dos actes gastronòmics. El primer és un dinar-networking amb Producte del Ripollès, on les persones assistents podran degustar diferents plats elaborats amb productes agroalimentaris locals de la marca de garantia. El segon és un pinxopote gastronòmic pels carrers de Sant Joan de les Abadesses en què tothom és convidat a sumar-s’hi.

Amb tot plegat, l’acte vol ser un espai d’encontre d’aquelles persones que viuen i senten la ruralitat en primera persona, de les que s’emocionen quan la pagesia s’expressa, de les que pensen que cal treballar per un món rural viu, així com de totes aquelles que tenen alguna cosa a dir i compartir vers la ruralitat a Europa.  

A sota, el programa complert: