història

L'IEC presenta el llibre «La Portalada de Ripoll. Creació, conservació i recuperació»

A l'acte hi assisteix l'alcalde de Ripoll

per Redacció , 26 de novembre de 2019 a les 12:30 |
Acte a l'IEC de Barcelona | Ajuntament de Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut d’Estudis Catalans va presentar aquest dilluns el llibre La Portalada de Ripoll. Creació, conservació i recuperació. Es tracta d'una publicació que agrupa una vintena de treballs científics de diferents autors, que troben el seu origen en el simposi internacional homònim celebrat a Ripoll l'any 2013, i que ofereixen mirades diferents i complementaries sobre la portalada i sobre altres obres d'art relacionades amb ella des dels punts de vista de la historia de l'art medieval, la conservació-restauració i la recuperació del monument en el marc de la Catalunya contemporània.
 

A l'acte, que es va fer a Barcelona, hi va assistir l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell. El va presidir la presidenta d’Amics de l’Art Romànic, Francesca Español, que va donar pas  a les intervencions, una d’elles a càrrec, precisament, de l'alcalde ripollès. En el transcurs de la presentació també va intervenir el delegat episcopal del Patrimoni Cultural del Bisbat de Vic, Josep Maria Riba; la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé; el director de la col·lecció IRCVM- Medieval Cultures, Carles Mancho i l’editor de la publicació, Marc Sureda.  

La Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll és un dels monuments romànics més importants de Catalunya i de tota Europa. Això s'ha traduït, al llarg del temps, en una llarga sèrie de treballs científics, així com d'accions de conservació i restauració, que son testimonis del reconeixement dels seus valors patrimonials i fins i tot d’identitat.  


 

 

 

Participació