L'estrella Michelin de Cal Xesc de Gombrèn compleix deu anys

El restaurant de Gombrèn rep el preuat guardó per desè any consecutiu

Redacció
21 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:40h
Gravació d'un reportatge a Cal Xesc
Gravació d'un reportatge a Cal Xesc | Terra de Comtes

La Guia Michelin amb els millors restaurants ja està al dia i, una vegada més, ha reconegut Catalunya com un país de gran gastronomia. El restaurant Angle del mediàtic Jordi Cruz ha aconseguit la segona estrella Michelin. D'aquesta manera, el xef català suma un total de cinc estrelles, ja que l'AbaC també ha mantingut les tres. Durant l'entrega de premis a la gala celebrada a Sevilla aquest dimecres nit, el cuiner ha aconseguit escalar posicions en un dels podis culinaris més prestigiosos del món. 

Els altres establiments catalans que han aconseguit una nova distinció són: el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez; Cinc Sentits, també de Barcelona, del xef Jordi Artal, que recupera l'estrella que va perdre en la passada edició per tancament i trasllat, i Deliranto de Salou del xef Josep Moreno.

Per contra, els que que han perdut l'estrella que tenien són La Barra de Carles Abellán de Barcelona, Els Brancs de Roses i Terra de S'agaró. El restaurant Gaig, de Barcelona, també ha perdut la distinció per tancament i trasllat.

Pel que fa al Ripollès, la Fonda Xesc de Gombrèn manté l'estrella Michelin per desè any consecutiu. El xef Francesc Rovira i la cap de sala Meritxell Vilalta van rebre l'estrella el 2009. El restaurant està ubicat al centre del poble.