​La Mitja Marató de Ripoll arriba plena de novetats

Aquest cap de setmana, la localitat viurà dos dies dedicats a l’esport

Presentació de la Mitja Marató de Ripoll
Presentació de la Mitja Marató de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Redacció
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:54h
El regidor d’Esports de Ripoll, Josep Isern; el responsable del Servei Municipal de l’Esport, Jordi Garriga; la tècnica d’esports de l’Ajuntament Isabel Vall i el col·laborador de la cursa Joaquim Merino han presentat les activitats que es portaran a terme aquest cap de setmana del 16 i 17 de novembre, en el marc de la cursa mare, la Mitja Marató de Ripoll, que enguany arriba a la seva 41a edició.

Josep Isern ha destacat que “enguany presentem una modificació perquè per primera vegada es podrà córrer la mitja, 10 km i 5 km”. 

Per la seva banda Jordi Garriga ha afegit que tenen "dos objectius, per una banda consolidar la mitja marató i arribar al màxim d’inscrits, i per l’altra banda potenciar la participació de la gent del poble i comarca oferint aquestes tres distàncies aptes per a diferents nivells i corredors”. També has destacat que “la sortida i arribada serà des de la plaça del Monestir, tal com fa uns anys es fa, ja que és un punt emblemàtic de la vila i dóna identitat a la cursa”.

Isabel Vall ha explicat que “per complementar les curses d’adults el Consell Esportiu organitza les curses infantils, que tenen lloc el mateix dia que la mitja marató”. Vall ha anunciat que per amenitzar la sortida hi haurà un grup de batucada, que també s’ha organitzat una activitat infantil al teatre Comtal a les 12 del migdia, i que es podrà visitar el museu i el monestir, entre d’altres.

Per acabar, Joaquim Merino ha anunciat que enguany el dissabte també es faran actes relacionats amb el món de l’atletisme. Ha destacat que “a partir de les 4 de la tarda reinaugurem l’històric circuit del Cola Cao, ubicat a la zona d’Ordina, amb una caminada conjunta que permetrà reconèixer el circuit i les novetats que presenta”. Referent a aquest tema Isern ha afegit que “aquesta actuació ha estat possible gràcies a ser una de les propostes finalista dels pressupostos participatius 2018”.

Una altra activitat que Merino ha anunciat com a “molt important” és la presència de l’esportista amb discapacitat Àlex Roca, que presentarà el seu estrenat llibre el mateix dissabte a les 6 de la tarda a l’església de Sant Pere. Ha encomanat a “tothom qui necessiti una dosi de motivació i d’alegria que vingui a escoltar l’Àlex, un testimoni vital de superació”.

Per acabar, ha puntualitzat que “sí la meteorologia no ens fa una mala passada, s’espera arribar als 450 corredors”.

L’entrega de dorsals i bossa de corredor es farà el dissabte de 17 a 20 h i diumenge  de 8 del matí a 9.45 h a l’església de Sant Pere, ubicada a la plaça del Monestir. El tret de sortida de totes les curses serà a la mateixa plaça, a les 10 h la mitja marató i la cursa de 10 km i seguidament la cursa popular i les curses infantils. La inscripció de totes les curses es pot fer al web de la cursa, on també es pot consultar tota la informació referent.

La Mitja Marató de Ripoll és una prova imprescindible pel currículum de l’atleta popular. Durant aquests 41 anys ha estat puntual cada novembre al calendari runner de Catalunya. Arbitrada i homologada per la Federació Catalana d’Atletisme i cronometrada amb xip d’un sol ús, compta amb un desnivell positiu de 200 metres, la majoria dels quals s’assoleixen en la primera meitat del recorregut.