Més de 500 alumnes del Ripollès assisteixen a una obra de la Fundació MAP

La companyia El Tramvia presenta "Un tomb per la música"

Un moment de l'obra
Un moment de l'obra | Fundació MAP
Redacció
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:42h
Més de 500 alumnes de primària i secundària del Ripollès han assistit a l’estrena de l’obra de teatre Un tomb per la música, que la companyia El Tramvia de la Fundació MAP ha representat aquest dimecres al matí al Teatre Comtal de Ripoll.

La Fundació MAP ha fet una doble funció d’aquest viatge per la història de la música i així n’ha pogut gaudir tot l’alumnat del Ripollès amb qui s’ha fet un treball previ sobre què és el teatre amb suport. És un dels tallers de sensibilització que l’entitat ofereix  els centres a través del Servei Educatiu del Ripollès des de l’any 2012 i pels quals passen un miler d’alumnes l’any.

En aquest cas, els educadors del MAP es desplacen a les aules amb alguns dels actors i actrius i expliquen als alumnes que una discapacitat no és un inconvenient a l’hora de fer teatre. També mostren com són els suports que faciliten els moviments a escena de les persones amb dificultats i com aquests complementen les coreografies, donant com a resultat un teatre integrador. Finalment, fruit d’un sorteig, es convida a alguns alumnes a pujar a l’escenari a viure l’experiència en pròpia pell.

Enguany hi han participat alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO (alguns de 3r també) d’onze centres de la comarca: les escoles Tomàs Raguer, Joan Maragall, Vedruna, Salesians i Ramon Suriñach i l’Institut Abat Oliba de Ripoll; l’Institut Escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses, l’Escola Doctor Robert i l’Institut Germans Vila Riera de Camprodon, l’Escola Pirineu de Campdevànol i l’Institut Joan Triadú de Ribes de Freser.

L’obra Un tomb per la música es tornarà a representar a principis de desembre, en el marc de la trobada anual de familiars i amics de la Fundació MAP.
 

Un moment de l'obra Foto: Fundació MAP