El consistori infantil de Ripoll ajuda a recollir més de 1000 kg de roba pels camps de refugiats de Grècia

La campanya encara continua activa i es busquen voluntaris

El consistori infantil, en el magatzem amb la roba
El consistori infantil, en el magatzem amb la roba | Ajuntament de Ripoll
Redacció
12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:54h
El consistori infantil de Ripoll ha estat un dels col·laboradors de la campanya Solidària de recollida d’aliments i roba que s’enviarà a les persones refugiades de la ciutat d’Atenes.

La proposta de col·laboració, sobretot per fer arribar la iniciativa als centres educatius de Ripoll, va arribar per les dues entitats promotores de la recollida: SOS Refugidos i Dandelin. Buscaven la seva col·laboració per difondre la campanya però els nens i nenes van voler col·laborar més extensament. De forma assembleària van prendre l’acord de repartir caixes de cartó a les seves escoles, passar per totes les classes a portar cartells hi ha explicar la proposta, a revisar cada setmana com anaven les aportacions i comunicar-ho a les organitzacions quan estiguessin plenes.

El dilluns a la tarda el consistori infantil, acompanyat de la regidora de Seguretat, Convivència, Participació, Ciutadania i Educació, Maria Dolors Vilalta, van visitar el magatzem on es guarda tot el material recollit. Persones voluntàries, que els van acompanyar durant la visita, han emmagatzemat i preparat més de 50 caixes que ja estan llestes per marxar a Atenes.

Els nens i nenes van quedar bocabadats de tota la roba recollida i del poder de convocatòria que ha tingut la seva crida. Segons les seves pròpies paraules: “Això ens anima a seguir fent propostes” o “hem de pensar que més podem fer per ajudar perquè viure en una nau ha de ser molt trist”.

Per la seva banda Vilalta va valorar molt positivament la tasca feta pel consistori infantil, per la resta d’entitats i serveis participants, i per les promotores de la iniciativa. També va ressaltar l’alt grau de participació de les persones del Ripollès en aquesta campanya “que mostra un cop més que som una vila amb capacitat per ajudar i posar-nos al lloc dels que més ho necessiten”.

En el transcurs de la visita, també es va puntualitzar que a Ripoll els 3 Punts Òmnia també són seu de recollida i en els quals també s’hi ha dipositat una quantitat de roba considerable.

Recordar que la campanya encara segueix en actiu i que es cerquen persones voluntàries per fer tasques de suport. Les persones interessades es poden posar amb contacte a través d’instagram (recollida_refugiades_ripolles) o a Facebook (recollidarefugiadesripolles).