Montse Bassa reivindica a Ripoll la unitat de l'independentisme

“Tots els partits hem d’estar a l’alçada i ser capaços de seguir avançant com ho hem fet en altres ocasions perquè l’amnistia i l’autodeterminació són els eixos que ens uneixen”, ha dit la candidata d'ERC

Montse Bassa, a Ripoll
Montse Bassa, a Ripoll | ERC
Redacció
07 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:52h
La candidata al Congrés d’Esquerra a les comarques gironines, Montse Bassa, ha reivindicat a Ripoll la necessitat d’unir les diferents sensibilitats que representa tot l’espectre de l’independentisme sota el mateix paraigua de l’amnistia i l’autodeterminació: “No em veureu mai criticar un independentista perquè només guanyarem si som capaços de teixir una estratègia comuna.” “Tots els partits hem d’estar a l’alçada i ser capaços de seguir avançant com ho hem fet en altres ocasions perquè l’amnistia i l’autodeterminació són els eixos que ens uneixen”, ha afegit Bassa.

La candidata ha assegurat que ha fet el pas a la política amb Esquerra per lluitar per la Dolors i la resta de presos polítics i perquè està convençuda que “ERC és l’eina més útil per defensar Catalunya i els grans consensos del país. “Som els que farem que aquest país exerceix el seu dret a l’autodeterminació, som els que mai ens cansarem per avançar cap a la República catalana”, ha destacat.

Bassa ha assegurat també en l’acte també que és “una emergència” que l’independentisme sentenciï el règim del 78 a les urnes el pròxim el 10 de novembre. “Ni comuns, i ni molt menys els socialistes, faran cap pas endavant per resoldre el conflicte polític si no som forts i els derrotem a les urnes, que passa per l’amnistia i la convocatòria d’un referèndum. La nostra victòria serà obligar-los a tornar a asseure’s a la taula de negociació. Per això és tan important que diumenge tenyim de groc les urnes. El 10-N hem de triar entre més repressió o més democràcia”, ha afegit Montse Bassa.