El Festival Gollut distingeix la trajectòria del director de cinema Ventura Pons

El certamen de Ribes de Freser atorga el Premi a la concòrdia al film "Negre de merda"

Ventura Pons, en rebre el guardó
Ventura Pons, en rebre el guardó | Festival Gollut
Redacció
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:03h
El 6è Festival Gollut de cinema compromès, fotoperiodisme, muntanya i medi ambient, que se celebra del 12 d’octubre al 3 de novembre a Ribes de Freser i a altres localitats, ha atorgat enguany el Premi a la concòrdia per promoure la tolerància i la convivència al nostre país. El guardó ha anat per al film "Negre de Merda".

A la pel·lícula, Daura és un (altre) negre de Banyoles. És immigrant de segona generació, un jove fruit de dues cultures, de dues maneres d’entendre el món i de sentir la religió. De ben petit, va viure la violència a casa i els prejudicis racials al carrer. Un seguit de males decisions van dur-lo a passar tres anys a la presó. A la seva cel·la, va descobrir el poder de la música i del rap, alhora com a mitjà d’expressió, com a refugi i com a taula de salvació.

El certamen també ha atorgat un Premi Gollut honorífic a la trajectòria que aquest any s'ha donat al director de cinema Ventura Pons, en un acte que ha tingut lloc el 2 de novembre a les 21.30 hores al Cinema Catalunya de Ribes de Freser en la cloenda del festival. 

En total s'han programat set llargmetratges que han entrat a competició, dos de ficció i cinc que són documentals. Pel que fa a la secció del Festival Gollut dedicada als curtmetratges, s'han projectat 19 títols, entre documentals i de ficció, tots ells realitzats entre els 2018 i el 2019. A la secció de medi ambient, hi havia cinc documentals que també han estat realitzats al llarg d’aquest any i que han entrat a concurs. Per a la secció de muntanya s’han triat vuit llargmetratges, només un dels quals és de ficció i ha estat filmat a la Vall de Ribes. Es tracta de El llibre d’en Genís de Carol Lacalle. 

El Festival Gollut, amb la seva vocació de generar consciència social i medioambiental, és més que un concurs cinematogràfic sorgit de Ribes de Freser i s’expandeix per 13 altres punts del món, entre els quals també hi ha Zúrich i Basilea, a més de Barcelona, Figueres, Cassà de la Selva, Lloret de Mar, Ripoll, Planoles o La Vall de Núria.