Ribes de Freser inaugura el Castell de Sant Pere després de 15 anys d'obres

L'acte es farà el diumenge 16 de novembre i comptarà amb un programa ple d'activitats

El Castell de Sant Pere
El Castell de Sant Pere | Ajuntament de Ribes de Freser
Redacció
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:51h
L’Ajuntament de Ribes de Freser prepara una jornada d’activitats per inaugurar el Castell de Sant Pere, peça important del patrimoni històric del municipi que data del segle XI. La jornada tindrà lloc el proper dissabte 16 de novembre (12h) i comptarà amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. La fortificació ha estat objecte de diversos treballs de restauració al llarg dels darrers 15 anys.

El projecte de restauració va ser promogut per l’Ajuntament de Ribes de Freser i la Diputació de Girona a partir de l’any 2005. L’actuació, però, ja havia estat iniciada a finals dels anys 80, amb la consolidació dels elements encara visibles i una petita intervenció arqueològica.

Al llarg d’aquests anys de restauracions s’hi han fet visites teatralitzades i guiades de caràcter puntual en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, però ara que han finalitzat els treballs l’Ajuntament té la voluntat de convertir-lo en element central a partir del qual seguir dinamitzant i enriquint l’oferta turística de la localitat.

Per a l’alcaldessa de Ribes, Mònica Santjaume, la finalització de les obres representa la “culminació d’un projecte estratègic” que podria “marcar un petit punt d’inflexió quant a projecció del poble i atracció de visitants”, ja que afegeix un nou actiu, de gran valor històric, al patrimoni local.  I és que amb la restauració del castell, Ribes de Freser guanya un element arquitectònic de primer ordre que, en paraules de l’alcaldessa, “obrirà una finestra d’oportunitat per ampliar i enriquir l’oferta turística del poble en un àmbit que encara té molt camí per créixer, com és el del patrimoni històric i artístic”.

Les obres de restauració del Castell de Sant Pere de Ribes de Freser van finalitzar l’hivern passat i des del mes de març la fortificació ja és visitable. No obstant, degut a la concatenació de diversos períodes electorals, encara no se n’havia pogut fer l’acte oficial d’inauguració.