Ribes de Freser

Ribes de Freser congela les taxes i els impostos principals

Les ordenances per a 2020 inclouen el suport a les famílies amb dificultats i mesures per fomentar l’energia neta

per Redacció, 31 d'octubre de 2019 a les 14:41 |
L’Ajuntament de Ribes de Freser va celebrar aquest dilluns, 28 d’octubre, un ple extraordinari sobre les ordenances fiscals de l’any 2020. El consistori va aprovar, amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció dels grups municipals a l’oposició, un text que té com a eixos principals "la congelació fiscal, la sensibilitat social i l’aposta per la sostenibilitat".

Pel que fa a la política fiscal, les ordenances de 2020 congelen els principals impostos i taxes municipals, una decisió que s’emmarca, en paraules de l’alcaldessa Mònica Santjaume, en la “voluntat de l’Ajuntament d’evitar que el ciutadà hagi de contribuir més a les arques municipals, a fi i efecte d’incentivar l’economia local i el desenvolupament del municipi”.


En relació a la vessant social, el text aprovat recull algunes mesures de suport a les famílies amb dificultats -com per exemple una bonificació de l’IBI per a les famílies nombroses-, que tenen per objectiu, en paraules de l’alcaldessa, “estar al costat de les persones que més ho necessiten”.

Finalment, l’aposta per la sostenibilitat s’ha vist traduïda en una bonificació de l’IBI per a aquells habitatges que instal·lin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sòl, entre d’altres.

Santjaume, alcaldessa de Ribes i també regidora d’Hisenda, es mostra “satisfeta” per les ordenances aprovades, que defineix com a “socialment sensibles i mediambientalment compromeses”, emmarcant-les, a més, en un projecte “de fons i de futur” per al poble que posa l’accent en la “revitalització de l’economia local, la creació d’oportunitats per al teixit social i comercial ribatà i la transició progressiva del municipi cap a energies cada cop més netes”.

 

Participació