El nou conveni forestal català, el primer a reconèixer els estàndards europeus de formació

Patronal i sindicats han pactat un augment salarial de més del 19% respecte al conveni anterior

Un moment de la signatura del conveni
Un moment de la signatura del conveni | ACETREF
Redacció
30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:59h
ACETREF (l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals) i els sindicats UGT i CCOO, han signat el nou conveni col·lectiu del sector forestal de Catalunya. L’associació empresarial nascuda l’any 2009 com a entitat representativa d’aquest sector al país i membre de PIMEC, va impulsar, conjuntament amb UGT i CCOO, la redacció del primer conveni forestal de l’estat espanyol l’any 2012.

Segons el president d'ACETREF, Toni Arimany –regidor de JxCat a la Vall d'en Bas–, “des de la creació de l’entitat vam creure en la necessitat de regular el nostre sector per buscar la professionalitat i la qualitat”. Per a Jordi Dalmau, també de la Junta Directiva d’ACETREF, “les tasques que desenvolupen les nostres empreses tenen molt d’impacte a la societat, de manera que son claus per fer front de forma preventiva a les conseqüències derivades de situacions climatològiques extraordinàries com la recent llevantada. El sector dels serveis forestals pren una rellevància especial en moments com els actuals per garantir i retornar al normal funcionament les diferents infraestructures amb actuacions de resposta ràpida”.

Santiago Vidal de CCOO remarca que “la signatura d’aquest nou pacte social significa una aposta de tots per posar en valor les persones treballadores del sector”. Per aquest motiu patronal i sindicats han pactat un esforç important de les empreses que suposa un augment salarial de més del 19% respecte al conveni anterior, sobrepassant l’Acord Interprofessional de Catalunya.

En la mateixa línia, José Manuel Ruiz, d'UGT, valora molt positivament que “es doni un impuls decidit a la formació sectorial ja que és el primer conveni forestal de l’estat que la regula”. En aquest sentit aquest conveni arriba a reconèixer i fent-se seus els estàndards europeus d’acord a l’European Forestry and Environmental Skills Council (EFESC) cosa pionera en una negociació col·lectiva a nivell d’Europa.